EPA/Yuri Kochetkov
Vladimir Putin i Dmitrij Peskov

“U Kremlju se raduju predstojećoj poseti predsednika Srbije Aleksandra Vučića Rusiji i nadaju se da ništa neće baciti senku na nju”, kaže Dmitrij Peskov.

Radio slobodna Evropa piše da je Peskov to izjavio dan posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost Srbije povodom objavljivanja snimka na kojem se vidi kako čovek identifikovan kao potpukovnik Ruske vojno obaveštajne službe Georgij Kleban, daje novac nekom za koga je rečeno da je penzionisani pripadnik Vojske Srbije, Z.K.

– Potvrđujemo da su u toku pripreme za posetu i radujemo joj se. Verujemo da je ona izuzetno važna. Svesni smo činjenice da postoje određene strane koje bi volele da spreče tu posetu i ubeđeni smo da to neće moći da učine – rekao je Peskov novinarima, prenela je agencija Tass.

Vučić je za nemački list “Špigel” rekao da ne planira da zbog “izbijanja špijunske afere” otkaže posetu Rusiji planiranu za 4. decembar.

– Ne, ne razmatramo to. Želimo da produbimo naše odlične i prijateljske odnose. Ali, naravno, Srbija želi da pokaže da je nezavisna zemlja koja zna kako da zaštiti svoju vojnu neutralnost. Mi zauzimamo ozbiljan i odgovoran pristup trenutnoj situaciji – rekao je Vučić u intervjuu i dodao da su “srpski i ruski narod prijatelji od davnina”, a Srbija spremna za dobre odnose čemu se nada i od Rusije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here