EPA/Anatoly Maltsev

Diskusije o mogućnosti nuklearnog rata koje se čuju na Zapadu su neodgovorne i opasne, jer dolazi do rutinizacije ove teme, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov tokom Svetskog omladinskog festivala u Sočiju.

– Sve diskusije o nuklearnom ratu kojih je trenutno mnogo na Zapadu, kao i u evropskim prestonicama, u SAD, apsolutno su neodgovorne i izuzetno opasne, jer o ovoj temi počinje rutinski da se govori. To je veoma opasno – istakao je portparol.

Peskov je naglasio da je nuklearni rat poslednje, krajnje sredstvo. Govoreći o mogućnosti da Rusija primeni nuklearno oružje, on je podsetio na postojeću doktrinu Ruske Federacije.

– Ukoliko opstanak naše zemlje bude ugrožen zbog nečega, onda – nuklearno oružje. Izuzev toga, potpuno je nemoguće – poručio je Peskov.

On je takođe izrazio žaljenje zbog smrti bivšeg američkog državnog sekretara Henrija Kisindžera.

– Ako bi takvi ljudi kao što je Kisindžer imali uticaj na vlast ili bi bili na vlasti u Severnoj Americi i evropskim prestonicama, sve bi bilo drugačije. Bilo bi više razuma, bilo bi više političke volje za dijalogom – zaključio je portparol Kremlja.

1 COMMENT

  1. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here