pixabay.com
Moskva

Zapadnim zemljama postaje sve teže da izdvajaju nove resurse za Ukrajinu i da „sagorevaju novac u ukrajinskom buretu bez dna“, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

Peskov je prokomentarisao članak Fajnenšel tajmsa o sporovima koji su nastali u Evropskoj uniji uoči samita u Briselu o izdvajanju 50 milijardi evra Ukrajini u skladu sa planiranim programom pomoći. Kijevu su ova sredstva potrebna za održavanje solventnosti do 2027. godine. Peskov je takođe primetio da se ruska ekonomija u potpunosti prilagodila trenutnim uslovima.

– Jasno je da im postaje sve teže da ulažu novac u ukrajinsko bure bez dna. Što se nas tiče, specijalna vojna operacija (SVO) će se nastaviti, naša privreda se prilagodila uslovima SVO i obezbeđuje neophodan režim za nastavak – rekao je Peskov.

Nesuglasice oko popunjavanja zajedničkog budžeta nastale su zbog naglog pogoršanja ekonomske situacije u Nemačkoj. Kako navodi Fajnenšel tajms, razlog je bila odluka nemačkog Saveznog ustavnog suda o nezakonitom trošenju sredstava iz specijalnog fonda za otklanjanje posledica Kovid-19, u ovom slučaju je reč o iznosu od preko 44 milijarde evra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here