Tanjug/AP

Rusi tvrde da su ukrajinske jedinice koje su pokušale da napreduju u smeru Južnodonjecka u blizini sela Novodonjecki, izgubile više od polovine vojnika.

To je za rusku novinsku agenciju RIA Novosti izjavio potpukovnik Oleg Čehov, šef pres centra grupe trupa Vostok.

– Na smeru Južnodonjeck, jedinice grupe snaga Vostok, uz podršku artiljerije i avijacije, nanele su vatrenu štetu neprijatelju koji pokušava da izvede ofanzivne operacije – rekao je ruski oficir.

On tvrdi i da su ruske motorizovane streljačke jedinice osujetile dva neprijateljska napada u području Novodonjecka, kao i da su uništena oklopna borbena vozila i više od polovine ljudstva koje je napredovalo.

Čehov tvrdi i da su odbijena dva ukrajinska napada u smeru naselja Rovnopolj te da je osujećen neprijateljski pokušaj izviđanja u području Čarivne uz ljudske žrtve na ukrajinskoj strani.

– U područjima južno od Novodanilovke i južno od Male Tokmačke, neprijatelj je krenuo u ofanzivu snagama do bataljona uz podršku teške tehnike, koristeći taktiku izgradnje ofanzive u talasima. Motorizovane streljačke jedinice, potpomognute artiljerijom i avijacijom, uništili su tenkove, borbena vozila pešadiju, borbena oklopna vozila i ljudstvo nacionalista – izjavio je Čehov.

Tvrdi i da su vazdušne snage Rusije pogodile više od deset mesta neprijateljske koncentracije u područjima Male Tokmačke i Makarovke.

3 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here