Kristijana u ćeliji skinuli sa vešala

0

Samo brzom intervencijom dežurnih policajaca i stražara život mu je spasen, nezvanično saznaju "Vesti".

 

 

Deceniju proveo na robiji: Kristijan Golubović

Golubović je, kako su "Vesti" pisale, uhapšen sa još pet osoba, među kojima je bila i njegova majka Milanka (60), budući da su u iznajmljenom stanu, koji je ona koristila, policajci našli skrivenu drogu.

 

 

Kristijan i Milanka su dali izjavu u policiji, a zatim su smešteni u odvojene ćelije u pritvorskim prostorijama beogradske policije.

– Tokom cele večeri on je dozivao majku. Izgleda da ga je užasno pogodilo što je i ona uhapšena zbog njegovih gluposti.

 

Ona mu je viknula u jednom trenutku: "Bolje da sam abortirala nego tebe što sam rodila", što ga je još više potreslo.

 

Droga u džipu

 

Samo nedelju dana pre hapšenja u centru Beograda, Kristijan je bio priveden i u Višnjičkoj ulici. Tada je kod saputnika F. S. (48), sa kojim je bio u džipu, policija našla nekoliko grama heroina, dok je kod Kristijana nađen pištolj za koji nije imao dozvolu.

 

Posle informativnog razgovora Golubović je pušten na slobodu, ali je samo nekoliko dana kasnije uhapšen u akciji u kojoj je zaplenjeno stotinak grama heroina i veća količina oružja u nelegalnom posedu.

Tražio je od čuvara još jedno ćebe zbog hladnoće i oni su mu udovoljili. Sve je izgledalo normalno, dok u jednom trenutku stražari nisu čuli lupanje o vrata i zidove ćelije. Pritrčali su i tada ugledali Kristijana kako rita nogama, nadulog lica, gotovo bez vazduha, praktično na samrti!

 

Uleteli su unutra i otkinuli rub ćebeta o koji se bio obesio. Pozvali su Hitnu pomoć, koja je ubrzo stigla i uspela da ga vrati u život.

 

Da su kolege zakasnile desetak sekundi, mislim da mu ne bi bilo spasa – saznaju "Vesti" od izvora iz policije.

Golubović je, kako se nezvanično saznaje, iskoristio situaciju da rukama iscepa rub ćebeta dok je bio sam u ćeliji, obmota jedan kraj oko vrata, a drugi oko cevi koje prolaze kroz ćeliju.

 

Zatim se bacio na zemlju kako bi se ugušio. U agoniji i ropcu, refleksno je počeo da se rita i bacaka nogama i rukama, što je izazvalo buku koju su čuli stražari i praktično u poslednjem trenutku spasli mu život.

Već dugo godina Kristijan Golubović zauzima veliki prostor na novinskim stupcima
posvećenim srpskom podzemlju. Rođen je u Minhenu, detinjstvo je proveo u Nemačkoj, ali se ubrzo preselio u Beograd, gde je odrastao.

 

On je jedan od preživelih iz kultne knjige i filma "Vidimo se u čitulji", ali i osoba koja ima možda i najduži robijaških staž u Srbiji. Zatvorske kazne izdržavao je u Grčkoj i Srbiji, a pre godinu dana pušten je iz zatvora u Požarevcu, gde je izdržao kaznu od četiri godine zbog iznude 3.000 evra i kilogram zlatnog nakita od jednog bračnog para.

Nakon izlaska iz zatvora, Golubović je gostovao u televizijskim emisijama gde je govorio o svom "pokušaju" da među mladima promoviše sport i zdrav život, kako bi ih vratio na pravi put i izbavio iz pakla narkomanije. Počeo je, takođe, da se bavi i ultimat fajt borbama i ostvario u njima nekoliko pobeda.

 

 

Prebijao i pucao

Kristijan Golubović prvo krivično delo u Beogradu počinio je u decembru 1987. godine, kada je u kafani u Boleču pepeljarom pretukao gosta. Dve godine kasnije, u klubu "Branko Krsmanović", izazvao je tuču u kojoj se i pucalo, a 25. februara 1990. godine, sa "kratežom" u ruci, upao je u restoran hotela "Mažestik" i naterao goste da legnu na pod, a potom ispalio rafale u plafon i po autimobilima na hotelskom parkingu.

 

Golubović je dosad robijao više od jedne decenije, a Srbiji je po međunarodnim poternicama izručivan dva puta. Prvi put 1993. godine, kada je pušten iz zatvora u Diseldorfu, gde je izdržavao četvorogodišnju kaznu zbog više razbojništava, iznuđivanja i teških povreda, a drugi put 2003. godine iz Grčke u kojoj je služio višegodišnju kaznu.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here