EPA/Boris Pejović
Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić

Poslanik Demokratskog fronta (DF), Predrag Bulatović, saopštio je na sednici Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu da premijer Zdravko Krivokapić ne poznaje Ustav.

– Došlo je vreme da se kroz zakone o Skupštini i Vladi reše sve dileme, protivrečnosti i neke zablude. Za mene je fascinantno da predsednik Vlade, koji je prvi čovek ove države, ne zna Ustav. Kad je (Skupštini) predao predlog za razrešenje ministra (Vladimira) Leposavića, rekao je da mi poslanici ne bi mogli da se izjašnjavamo o tome da on ima zakon o Vladi, zaboravljajući da je razrešenje ministra ustavna kategorija – rekao je Bulatović tokom rasprave o amandmanima na Poslovnik Skupštine.

On je, između ostalog, naveo da pokretanje pitanja nepovjerenja Vladi nije dobro riješeno Poslovnikom.

– Zašto je za pokretanje tog pitanja potrebno 27 poslanika? Zašto da jedan poslanik ne postavi pitanje poverenja Vladi? Taj broj, 27, je neki broj koji može da otvori raspravu, ali nije garancija da Vlada može da padne. Ali rasprava ne mora da se završi padom Vlade, već se može završiti na način da Vlada na javnoj sceni dobije argumente da joj pada rejting, što može uticati na naredne izbore. Iako u parlamentarnoj većini imamo 27 poslanika za pitanje nepoverenja Vladi, ne znači da će ona da padne – istakao je Bulatović.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime