EPA-EFE/Boris Pejović
Zdravko Krivokapić

Predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić kazao je da neće doći u petak na kontrolno saslušanje pred Odborom za bezbednost i odbranu, zbog tvrdnji da je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić nameravao da ga uhapsi ako potpiše temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC).

On je rekao da je njegova izjava nepromenjena, sve je jasno i da neće da odaje izvor, kao što novinari ne odaju svoje izvore.

– To je pitanje koje treba dovesti na meru poznanvanja prava. Rekao sam da imam informaciju i da je pouzdan izvor, a kad je izvor pouzdan onda je informacija tačna… Sve su to stvari koje treba Tužilaštvo da uzme, ima Specijalni tim. Sve sam rekao jasno i precizno, sve građane treba da zabrinjava to da neko premijera može da targetira na ovaj način. Ništa ne radim tajno, uvek sam bio transparentan. Poštujem svakog poslanika i svaki odbor, ali ako bi na svaku izvajvu premijera tako radili, ja se ne bih vadio iz tužilaštva i ispitnih mesta – rekao je Krivokapić.

On je pitao zašto se ne postavlja obrnuto pitanje zašto Odbor za bezbednost nije došao da radi u trenutku kada je trebalo da verifukuje ili ne verifukuje predlog za direktora ANB-a.

Na pitanje na koje je poslanike mislio kada je tokom premijerskog sata rekao da će nakon formiranja novog tužilaštva mnogi odgovarati, među njima i neki poslanici.

– Vrlo sam jasan bio, znate bolje kao novinari da su mnogobrojni problemi bili prethodnih 30 godina i postupci vođeni na pomalo čudan način, gde su favorizovani određeni ljudi i institucije, krediti koji su se dobijali, iz recimo Abu Dabi fond, na jedan vrlo specifičan i netransparentan način – kazao je Krivokapić.

On je dodao da je, od svih institucija koje funkcionišu u Crnoj Gori, pravosuđe najviše zarobljeno.

1 COMMENT

  1. Profesor masinstva, mozda nesto znas o masinstvu ali su te trebali uciti LJUDSKOSTI, to te nis naucili, otices sa pozicije kao najljigaviji covek ali u drustvu Djukanovica,Abazovica i da nezaboravim isto toliko ljigavog, mozda i vise Becica, neslavno ce te zavrsiti karijeru i pamtice va vekovima kao najgori olos.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here