EPA
Zdravko Krivokapić

Lider Demokratske narodne partije Milan Knežević kazao je da je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić optužio njega, potpredsednika Vlade Dritana Abazovića i ministra pravde Vladimira Leposavića „da ruše Vladu“.

– Saopštio je da ima informacije o tome – rekao je Milan Knežević nakon sastanka predstavnika vladajuće većine.

Knežević je rekao da je premijer napustio taj sastanak pošto je došlo do verbalne rasprave oko Krivokapićevog današnjeg razgovora sa predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, objavile su podgoričke „Vijesti“.

Knežević je pojasnio da je u jednom trenutku Krivokapić indirektno optužio njega i Abazovića i ministra pravde, manjinskih i ljudskih prava Vladimira Leposavića da stoje iza neke zavere rušenja Vlade.

– Pozvavši se na moju Tviter fotografiju i objavu od 4. januara gde sam razgovarao sa Abazovićem o mogućnosti prevazilaženja krize u crnogorskom pravosuđu. Saopštio je da poseduje brojne informacije o toj zaveri. Na moje insistiranje da kaže kakve informacije poseduje, on je odbijao, pa sam ga pitao da li se on danas sreo sa Milom Đukanovićem“ -rekao je Knežević.

Knežević je rekao da je nakon toga premijer potvrdio da se sa njim sreo.

– Kada sam ga pitao o čemu je sa njim razgovarao, ušli smo u verbalnu raspravu nakon koje je premijer napustio sastanak – dodao je lider DNP i funkcioner Demokratskog fronta.

​Lider Nove Andrija Mandić, nakon sastanka je kazao da nije napravljen pomak u odnosu na krizu.

Poručili su, kako je rekao, premijeru da Demokratski front neće glasati za razrešenje ministra pravde, manjinskih i ljudskih prava Vladimira Leposavića.

Mandić je kazao da su pozvali Krivokapića „da nađe zajednički jezik sa Leposavićem i da se kriza u Vladi prevaziđe“, ali da „nažalost, premijer nije prihvatio predlog“.
Premijer Zdravko Krivokapić danas je u Vladi održao sastanak sa liderima vladajuće većine. Glavna tema sastanka trebalo je da bude kako da se prevaziđe kriza vlasti nakon što je premijer zatražio smenu ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića zbog njegovih stavova o Srebrenici.

Na sastanak su došli predsednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković, Demosa Miodrag Lekić, Demokratske narodne partije Milan Knežević, Nove Andrija Mandić, Pokreta za promene Nebojša Medojević, funkcioneri Demokrata Momo Koprivica i Boris Bogdanović, lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović.

Na sastanku su i lideri Prave Crne Gore Marko Milačić, CIVIS-a Srđan Pavićević, Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović i Radničke partije Maksim Vučinić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here