EPA-EFE/BORIS PEJOVIC
Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić upozorio je danas da će se napadi na novinare ponavljati ako se ne kažnjavaju i poručio da ta nekažnjivost koja je, kako je naveo, karakteristika Crne Gore, mora da bude dovedena do poznanija prava.

Krivokapić je danas posetio Televiziju Vijesti povodom incidenta do kojeg je došlo u nedelju na Cetinju tokom protesta protiv ustoličenja mitropolita Joanikija, zakazanom za 5. septembar, kada je grupa mladića pokušala da ekipu TV Vijesti spreči u izveštavanju sa tog skupa.

Krivokapić je za Vijesti rekao da se nada da će ovaj slučaj da pokaže da su na pogrešnom putu oni koji smatraju da je to mera Crne Gore i naglasio je da je cilj vlade da sve što se dešava, a tiče se slobode medija, “bude upravo takvo da svaki medij treba da informiše građane na objektivan način”.

Na pitanje da li će inicirati pooštravanje sankcija za napade na novinare, odgovorio je da već duže razmišljaju o tome, jer ako nema kažnjivosti to će da se ponavlja.

On je kazao da svako može da misli šta hoće, može da protestuje, ali da ti protesti treba da budu mirni, da pokažu ono što je Crna Gora uvek bila, a to je, kako je naveo, da je prednjačila u kulturi i načinu odnosa jednih prema drugima, prenosi RTCG.

Grupa mladica je tokom jučerašnjeg protesta ometala uključenje u Vijesti u 12 sati, a novinarki i kamermanu, Ljubici Milećevic i Dragu Matoviću su uz uvrede poručili da ne mogu da izveštavaju sa protesta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here