EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA
Zdravko Krivokapić

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić istakao je, povodom najave Demokratskog fronta da će insistirati na izboru nove vlade, da se radi o ucenama, a da ucene teško podnosi.

Krivokapić je, na pitanje za situaciju u Crnoj Gori gde Demokratski front zahteva novu vladu bez njega, naglasio da pitanje nove vlade i izbora traje od 4.decembra prošle godine.

– Ništa se od tada nije desilo. Ova vlada ima podršku sve do trenutka dok se nešto novo ne desi. Da bi se to nešto novo desilo potrebno je pokrenuti određene procedure. Za novu vladu i novog premijera treba da postoji saglasnsot 41 poslanika – podsetio je on i dodao da ne zna da li će se tako nešto u skorije vreme desiti.

Brnabić i Krivokapić o Svetozaru Maroviću

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da se slučajem bivšeg predsednika državne zajednice Srbije i Crne Gore Svetozara Marovića bave nadležne institucije, te da ona nema detaljnije informacije o tome.

Premijerka je na pitanje zašto Srbija ne izručuje Marovića pet godina, te da li postoji neki konkretan pravni razlog ili politički, odgovorila:

– Moram da proverim sa pravosudnim organima o čemu se radi. Nisam se time bavila. To je do nadležni institucija, nije do mene i nemmam nikakvu dodatnu informaciju.

Na pitanje kakav je njegov stav o tom pitanju, i hoće li Podgorica insistirati na izručenju Marovića, Krivokapić je rekao da se ništa ne stavlja pod tepih, jer se to uvek vrati kao bumerang, podsetivši da je upućen zvanični dopis, odnosno molbu za izručenje.

Taj dopis, kaže, možda je bio i nepotreban, jer je jedan takav već postojao, u kome se želelo da se istakne dobra namera da se Marović vrati u svoju državu, da ima sva prava kao svaki drugi, čovek, posebno u delu medicinske zaštite, koja je u jednom periodu predstavljala problem kod izručenja.

Dačić sa Krivokapićem: Poštovanje mora biti uzajamno

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić sastao se u parlamentu sa predsednikom Vlade Crne Gore Zdravkom Krivokapićem.

– Bratstvo dve države je nemoguće prekinuti jer nas vezuju zajednički događaji i borbe kroz istoriju. Poštovanje država i prava naroda i manjina mora biti uzajamno. Radićemo i dalje na unapređenju saradnje i odnosa dve zemlje – napisao je Dačić na svom instagram profilu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here