Tanjug
Zdravko Krivokapić

Demokratski front pozdravio je danas izjavu potpredsednika crnogorske vlade Dritana Abazovića da bi trebalo proveriti da li vlada ima podršku u Skupštini Crne Gore i pozvao premijera Zdravka Krivokapića da postavi pitanje poverenja vlade u Skupštini ili podnese ostavku.

– Potpredsednik Vlade je saopštio i da ne bi bilo normalno da vlada radi bez te podrške i da to treba rasčistiti. DF poziva Zdravka Krivokapića da povuče logičan i častan potez – da postavi pitanje poverenja vlade u Skupštini ili podnese ostavku – navodi se u saopštenju.

DF izražava uverenje da je svakom građaninu Crne Gore poznato da ova Vlada ima tek nekolicinu poslanika koji smatraju da je ona ispunila očekivanja građana koji su glasali na izborima 30. avgusta 2020. godine.

U saopštenju se ocenjuje da “što se pre rasčisti ova neprijatna situacija to će biti bolje za sve građane Crne Gore“, ali se izražava i uverenje “da im ovaj poziv jedinog političara u izvršnoj vlasti ne znači mnogo”.

– Čast i odgovornost su jedno, a drage fotelje u Vladi nešto sasvim drugo. U tim koordinatama će se verovatno kretati i odgovor Zdravka Krivokapića – smatraju u DF.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here