pixabay.com

U prvih šest meseci 2022. isporučeno je 5.090 automobila.

Kriza je kriza, ali za segment luksuznih automobila nema zime. Lamborghini se prodaje bolje nego ikada.

U prvih šest meseci 2022. proizvođač iz Sant Agate isporučio je 5.090 automobila. Ovo je najbolji period u istoriji brenda. Najvažnija tržišta su SAD i Kina.

Kako kažu u Lamborghiniju, ako sada naručite auto, biće vam isporučen tek za godinu i po, a period čekanja bi se uskoro mogao znatno produžiti.

Italiajnski proizvođač je najavio i neke novitete. Pre svega, osvežiće se gama SUV-a Urus, koja je zaslužna za 61 odsto prodaje. Verovatno ćemo videti plug-in verziju, a nezvanično se govori i o verziji Performante.

Lamborghini takođe namerava da lanisra “offroad” Huracan Sterrato, koji će ovom automobilu omogućiti da siđe sa asfalta. Reč je o vrlo neobičnom konceptu vozila, ali koji može zainteresovati one kupce koji žele da se posebno istaknu.

1 COMMENT

  1. Vest me ne iznenadjuje , iz razgovora sa vlasnicima ovakvih vozila u drzavi gde sam na privremenom radu , imam priliku jer za dealera razvozim ova i bentey vozila , proizilazi da vozila Lamborghini jesu vrsta investicije .
    Neko ko je pre dve godine kupio ovo vozilo dali to bil Huracan Aventador ili Urus nije izgubio na vrednosti tih auta jer je cena u prodaji pre šest meseci skočila za nekih bizarnih 22% .
    U preprodaji u drzavi gde zivim u zavisnosti od opreme Aventador se pre dve godine mogao kupiti za 380 000€ do 580 000€ danas kada bi otišao da naručim isto takvo vozilo cena bi bila negde na nivou 900 000€ sa svim porezima !
    Dakle ako danas prodate Aventador LP750 starog 2 godine mozete komotno kupiti isti takav u boljoj opremi !!!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here