EPA/ ANTONIO BAT
Zoran Milanović i Andrej Plenković

Žestok sukob drma Hrvatsku, varnice zbog korupcionaške afere „Janaf“ sevaju između predsednika Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića.

Nakon što je predsednik Hrvatske Zoran Milanović najavio da će uskoro razgovarati s premijerom Andrejom Plenkovićem o ponašanju istražnih tela u korupcionaškoj aferi „Janaf“ (Jadranski naftovod), iz hrvatske vlade poručuju da krivični postupci koji su u toku, kao i nezavisan rad nadležnih organa, nisu teme za razgovor, prenosi Tanjug.

Od predsednika Hrvatske iz vlade, kako su objavili hrvatski mediji, očekuju da se „prvo izvini svima koje vređa i da se stabilizuje, a tek se onda mogu dogovoriti za sastanak“.

Milanović je ranije žestoko komentarisao aferu „Janaf“ i obrušio se na premijera, rekavši da ga novinari pitaju gde je on bio za vreme „lokdauna“, objavili su hrvatski mediji.

– Što mislite, da je on išao doma moliti Očenaš? – rekao je Milanović.

Naveo je i da su u notorni klub bivšeg direktora „Janafa“, uhapšenog Dragana Kovačevića, „Plenkovićevi ministri dolazili kao zadnji magarci“.

– Njegovi ministri su još mesecima, ako je sve istina, potpuno nepotrebno, kao poslednji magarci, dolazili u situaciju da se osramote. Ne jedan ministar, s nekolicinom sam razgovarao. Ljudi su lojalni, ali se ne osećaju baš najbolje. To je neko trebao znati i ispričati ovakvu blamažu, a da ne govorimo o šteti za „Janaf“. To je tema za razgovor premijera i mene – rekao je Milanović.

Podsetimo, u centru istrage je davanje mita od čak 1,96 miliona kuna koje je, navodno, preduzetnik Krešo Petek predao šefu “Janafa” Draganu Kovačeviću 2019. Osim njih dvojice uhapšeno je još devet osoba.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here