Prvi utisak je da smo imali dobar žreb“, rekao je Tanjugu direktor košarkaške reprezentacije Srbije Nenad Krstić, nakon izvlačenja grupa za Evropsko prvenstvo 2022. godine.

Srbija će se takmičiti u D grupi u Pragu, a za rivale će osim Češke imati još selekcije Poljske, Finske, Izraela i Holandije.

– Uživo smo u Savezu pratili izvlačenje za sastav grupa i ono što na prvu loptu mogu da kažem je da u skorije vreme nismo dobili bolju grupu. To je moj stav, ali mislim da će se mnogi složiti sa tim – konstatovao je Krstić.

Nekadašnji reprezentativac poziva na oprez, ali ističe da selekcija Srbije nalazi na lakšoj strani “kostura”.

– Ne želimo i ne smemo da potcenjujemo nijednog rivala, ali objektivno je B grupa sa Litvanijom, Francuskom, Slovenijom i Nemačkom najkvalitetnija. Ipak, još je rano davati bilo kakve prognoze, jer mnogo toga će zavisiti u kakvim sastavima će reprezentacije doći na Evropski šampionat – kaže Krstić i dodaje:

– Bili smo svedoci u kvalifikacijama da su se iznenađenje često dešavala. Istina, mnoge reprezentacije su igrale u kombinovanim sastavima, ali ni u jednom trenutku ne sme doći do opuštanja.

Reprezentaciji Srbije krajem juna i početkom jula predstoje kvalifikacije za Olimpijske igre, a Krstić je potvrdio da će Orlovi u sklopu priprema za taj kvalifikacioni turnir učestvovati na Akropolis kupu od 18. do 20. juna.

Rivali će im osim domaćina Grčke biti Portoriko i još jedna selekcija.

Direktor srpskog nacionalnog tima, međutim, još nije mogao da precizira datum početka priprema.

– Mi smo napravili okviran plan, ali on se “kosi” sa završetkom KLS lige, ligama po Evropi i NBA. Tražimo najbolje rešenje, pratimo situaciju, a zbog svih poteškoća sa rasporedom, verovatno će biti naknadnih priključaka igrača, što je i normalno – zaključio je Krstić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here