Pixabay.com

Više od 65 odsto vlasnika kućnih ljubimaca napustilo bi partnera koji se ne bi svideo njihovoj mački ili psu, pokazali su rezultati američkog istraživanja.

Dve trećine stanovnika Sjedinjenih Američkih Država prekinuće vezu ako njihov ljubimac „nije zadovoljan izborom partnera“, prenosi Jahu entertejnment.

Istraživanje sprovedeno među 2.000 onih koji aktivno traže partnera a imaju kućne ljubimce, otkrilo je da kod čak 68 odsto ispitanika konačnu odluku donosi na osnovu reakcija mezimca.

Rezultati pokazuju da većina Amerikanaca ceni mišljenje svog krznenog prijatelja, jer 71 odsto ispitanika više veruje proceni svog ljubimca nego sebi.

Takođe, 68 odsto učesnika istraživanja više veruje svojim kućnim ljubimcima nego prijateljima, dok je 67 odsto onih koji se na utisak ljubimca o osobi sa kojom izlaze oslanjaju više nego što slušaju savete članova porodice.

U studiji koju je sprovela agencija “OnePoll” u ime kompanije “Zesty Paws”, došlo se do zaključka da je gotovo sedam od 10 Amerikanaca (69 odsto) bilo u emotivnoj vezi sa nekim ko se njihovom ljubimcu nije svideo.

Srećom, 69 odsto onih čiji ljubimci nisu „odobrili“ partnere, reklo je da se životinje nisu bunile kada su upoznale sledećeg partnera.

Ispitanici su dali različite razloge zbog kojih njihovi ljubimci ne vole sadašnjeg ili bivšeg partnera, uključujući to što im se ne sviđa njihov miris, visina ili nedostatak pažnje.

Najočigledniji znaci da se ljubimcu ne dopada vaš potencijalni partner su: ne približavaju se osobi, grebu ili grizu osobu, reže ili ispuštaju preteći zvuk.

Da bi se osoba dopala kućnom ljubimcu, ispitanici kažu da potencijalni partner mora da bude ljubazan, da češe ljubimca iza ušiju i da mu daje poslastice.

„Kućni ljubimci igraju važnu ulogu u vezama i mogu pomoći njihovim vlasnicima da krenu u pravom smeru tokom potrage za partnerom“, poručio je Stev Bol, izvršni direktor kompanije “Zesty Paws”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here