pixabay.com

Italijanski farmer Kristijan Maloći nije mogao da veruje svojim očima kada je jedna od njegovih osam pasa, donela na svet štene zelene dlake.

Sićušni pas, odmah nazvan Pistaćio, bio je deo legla od pet pasa rođenih 9. oktobra – svi sa belim krznom, iste boje kao i njihova majka. Osim njega.

Maloći vodi farmu na mediteranskom ostrvu Sardinija sa svojim zetom.

Izuzetno je retko da se pas rodi sa krznom zelene boje.

Smatra se da se to dešava kada štenad blede boje u majčinoj materici dođu u kontakt sa zelenim pigmentom zvanim biliverdin. To je isti pigment koji uzrokuje zelenu boju u modricama.

Međutim, neobična boja Pistaćija neće trajati zauvek. Svetlozelena boja koju je njegovo krzno imalo na dan njegovog rođenja bledela je iz dana u dan i to će činiti i dalje kako štene odrasta, prenosi Rojters.

Dok će njegovu braću i sestru neko udomiti, Maloći će držati Pistaćija na svojoj farmi i obučavati ga da čuva ovce sa majkom.

Maloći je rekao da je u ovim teškim vremenima pandemije koronavirusa zelena boja simbol nade i sreće, i kako je mali Pistaćio rođen kako bi mogao da izmami osmeh na lica ljudi.

2 COMMENTS

  1. Radjace se i ljudi zelene boje jer se mnogo eksperimentise u laboratorijama.Niko se vise ne stvara prorodnim putem.uzas

  2. Неће се ни рађати! Вакцинама убијају јајне ћелије, али нико то неће да призна!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here