Printscreen: Youtube/ Al Jazeera Balkans
Toni Kukoč

Bivši hrvatski košarkaš Toni Kukoč prokomentarisao je silazak sa postolja na Evropskom prvenstvu 1995. godine.

Članovi hrvatske reprezentacije su tada, nakon što je Jugoslavija osvojila zlato u Atini, odlučili da ne ispoštuju pobednika.

Otišli su sa postolja neposredno pre nego što su se igrači naše selekcije popeli da proslave zlato, osvojeno pobedom nad Litvanijom u finalu.

“Ne verujem, to je nešto što je u tom trenutku napravljeno… Mislim, da sad mogu da se vratim na to postolje sad možda to i ne bismo napravili, ali jednostavno je bio neki revolt u tom trenutku, ne toliko iz mržnje prema Srbiji i srpskim igračima nego jednostavno zbog same Hrvatske, zbog ponosa što smo mi i ko smo”, rekao je Kukoč u intervjuu za “Sportal”.

Hrvatska od tada u košarci nema odličje, a najbliža je bila 2013. na Evrobasketu, kada je osvojila četvrto mesto.

15 COMMENTS

  1. Mislim da su shvatili koliko je to bilo besmisleno i da sada ne žele da to i priznaju, već pokušavaju da zamagle istinu. Njihov je tada najveći problem bio što su trebali odozdo da gledaju u Srbske košarkaše.

  2. Pa koliko je reprezentacija ili pojedinaca nesretno ili pokradeno- neopravdano izgubilo zlato ili bronzu pa nisu napustili svečano uručenje medalja, a Hrvatska je upravo iz tih razloga koje pokušavaš da pravdaš napustila podijum, a čitava Hrvatska slavila taj potez kao da su osvojili zlato. Još jednom to pravdanje ne pije vodu, ali ipak ima nešto pozitivno u tome radi uspostavljanja normalnih odnosa između Hrvatske i Srbije.

  3. Жалосно
    Да се овакав спортиста још не жели директно извинути
    За очигледан НЕСПОРТСКИ ПОТЕЗ цијелог свог тима
    Па тражи неке изговоре
    На то да сте пононосни?
    Или вам је хрватска политичка елита то наредила да морате тако урадити.

    🇷🇸☦️☦️☦️🇷🇸

  4. Nisu mogli da podnesu što smo dobili zlato i da slušaju himnu. Svaki izgovor je besmislen. Realno,to niko nikada u svetu nije uradio.

  5. Ne sme da prizna da im je naredjeno da to urade. Političari se direktno mešali u sport, a oni nisu imali mu?? da ih ne poslušaju.

  6. Политичко наређење инструментализовано из ЗГ са Циљем да Понизе Србе из непоштовања према Србији!

  7. Kao prvo,opravdanje za takav potez ne postoji osim njihove patologije .
    Kao drugo,vratite Srbe u košarku i vratiće vam se medalje.

    Setimo se nekih : Stojan Vranković , braća Petrovići,Komazec, Sretenović …itd.

  8. Nije šija, nego vrat. Sigurno im je rečeno da ne bi trebali da stoje i slušaju himnu Jugoslavije. Nije im palo na pamet da onog na prvom mestu baš briga šta radi onaj na trećem.

  9. Niste,zbog liliputanaca ste sišli sa postolja. Hvala vam na tome u svakom slučaju prija nam kad vidimo koliko vas boli još uvek

  10. Mislio sam da je Kukoc korektniji. To sto ste uradili je vas poraz. Dobili ste politicko naredjenje. Da nije oolitike kaznili bi vas dobrano.
    Pribajte bar jednom biti iskreni. Prija.

  11. Sta znaci sada ovo priznanje, nista. Da li nas je bolelo, jeste i to puno. Da li je Hrvatska reprezentacija kaznjena od strane FIBA, nije, ali ima Boga, ima Boga Hrvati se posle toga nikada nisu vratili na pobednicko postolje i nece se ni vratiti dok se javno ne izvine, i zamole za oprostaj

  12. A sad adio i ko zna gde i ko zna kad… Od novinara do sportista još imaju kompleks od Srpskih sportista. Toni, Drazen, Aca, Vranjkovic, Radja sve to ista banda

  13. Oni, Hrvati, su to što su. Patološki mrzitelji svega srpskog. Nikakvo izvinjenje ne treba od njih očekivati. Ne mogu oni protiv sebe. Samo, daleko im kuća. Ne trebaju oni nama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here