Kup glavnog grada pripao OFK Beogradu

0
MN Press
Igrači OFK Beograda su podelili radost s navijačima

Na stadionu Čukaričkog nije bilo golova, a “romantičari” uspešniji od Radničkog s Novog Beograda na penale s 4:2.

Sat uoči finalne utakmice na Banovo brdo se sručio pljusak. I po terenu koji je postao težak za igru i jedan i drugi tim (OFK Beograd pobednik Kupa Jugoslavije 1962. i 1966, a Radnički finalista 1957), sada članovi Srpske lige Beograd, ispoljili su veliku želju za trofejom.

Od početka je nešto agresivniji bio Radnički, ali je OFK Beograd do kraja prvog poluvremena uspostavio ravnotežu. Tim s Karaburme je u drugom delu igre imao dve odlične prilike. Novobeogradski “majstori” su zapretili u finišu. Mreže su ipak ostale mirne pa se pristupilo izvođenju penala.

Svi izvođači OFK Beograda su bili precizni (Sredojević, Janković, Šarčević, Radojković). Prvi jedanaesterac Radničkog je odbranjen (Lazarević), zatim su golmana savladali Krneta i Jovanović, ali se čuvar mreže “romantičara” istakao i kada je šutirao Janjić.

Pobedniku beogradskog kupa sledi doigravanje da bi se probio među 32 tima koji u sledećoj sezoni startuju od šesnaestine finala Kupa Srbije.

Predsednik Fudbalskog saveza Beograda Ilija Petković, nekadašnji as “romantičara”, dodelio je medalje igračima Radničkog. Pehar je osvajaču predao Miroslav Stojanović, portparol prestoničke fudbalske organizacije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here