Crveno-beli dugo nisu mogli da probiju bedem Šapčana.

Crvena zvezda je sedmi četvrtfinalista Kupa Srbije. Šampion je u zaostalom meču osmine finala pobedio Mačvu 1:0 i pridružio se lučanskoj Mladosti, Vojvodini, Čukaričkom, niškom Radničkom, Inđiji i Radniku u četvrtfinalu, dok će poslednji učesnik četvrtfinala biti bolji iz dvoboja Partizan – Spartak.

Konačan rezultat meča odigranog pred oko pet hiljada navijača na stadionu Rajko Mitić ne odslikava pravo stanje stvari, pošto je domaćin imao bar 10 prilika za gol, ali je između stativa blistao čuvar mreže Mačve Dušan Puletić. U prvih 45 minuta Puletić je delovao kao “hobotnica”, odbranio je sve što je išlo u okvir njegovog gola.

Posle serije promašaja u prvom poluvremenu, Zvezda je i u drugom nastavila sa pritiskom, a malo je nedostajalo da u 56. minutu bude kažnjena za sve neiskorišćene prilike, ali je udarac Vujasina odlično odbranio Popović.

Najbolju moguću šansu da konačno postigne gol Zvezda je imala je u 58. minutu iz penala, posle prekršaja nad debitantom Veljkom Nikolićem. Odgovornost je preuzeo Ričmond Boaći, ali je šutirao loše, promašio je ceo gol. Srećom po navijače crveno-belih, povremeni reprezentativac Gane se iskupio u 66. minutu kad je konačno postigao gol.

U 71. minutu je lako moglo da bude 1:1, posle katastrofalne greške rezerviste Vukanovića, Ašćerić je izašao sam na golmana Zvezde, ali je Popović ponovo zablistao. U 86. minutu Gobeljić je mogao da duplira prednost domaćina, ali je bio sebičan, umesto da doda Boaćiju, probao je sam da postigne gol, ali nije uspeo.

CRVENA ZVEZDA – MAČVA 1:0

STRELAC: Boaći u 66. minutu.

CRVENA ZVEZDA: Popović, Gajić, Degenek, Babić, Gobeljić, Vulić, Kanjas, Simić (od 80. Jevtović), Nikolić (od 60. Marin), Van la Para (od 60. Vukanović), Boaći.

MAČVA: Puletić, Dukić, Jevtić, Mijailović, Pejović, Božić (od 79. Čermelj), Jovanović, Marković, Ilić (od 76. Stefanović), Vujasin, Ašćerić.

SUDIJA: Danilo Grujić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here