EPA/Filip Singer
Angela Merkel i Sebastijan Kurc

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc putuje danas u Berlin, gde će se sastati sa odlazećom nemačkom koleginicom Angelom Merkel, a glavne teme razgovora biće borba protiv pandemije, borba protiv klimatskih promena i međunarodna situacija, pre svega pomoć Avganistanu.

U saopštenju kabineta kancelara Kurca podseća se da je Nemačka najvažniji ekonomski partner Austrije i da veliki broj turista dolazi iz te zemlje, kao i da više od 200.000 građana Nemačke živi u Austriji i otlprilike toliko Austrijanaca u Nemačkoj.

Inače, Kurcu će u okviru Dana privrede vladajuće CDU biti uručeno priznanje Ekonomskog saveta CDU “Ludvig Erhard”. Ekonomski savet CDU je Udruženje osnovano 1963. godine, a zadatak mu je da zastupa interese privrede u odnosu na politiku, administraciju i javnost.

Priznanje koje dobija Kurc uručuje se visokim ličnostima iz politike i privrede za zasluge na očuvanju i za dalji razvoj socijalne tržišne privrede. Pre Kurca je isto priznanje dobio tadašnji austrijski kancelar Volfgang Šisel.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime