pixabay.com

Za strance koji su zaposleni u gastronomiji, hotelijerstvu i turizmu, ili žele da rade u tim branšama, Austrija je uspostavila posebnu onlajn ponudu stručnih kurseva nemačkog jezika.

Namera je da se period kada su ugostiteljski i hotelijerski objekti zatvoreni zbog epidemioloških mera iskoristi za poboljšanje znanja nemačkog, naglasila je ministarka za integracije Suzane Rab.

Ona je istakla da se kursevi održavaju svakodnevno, da su besplatni i da su sa specifičnim težištima.

Kursevi su namenjeni za osobe sa nivoom znanja nemačkog A2/B1, koji već rade u gastronomiji ili se interesuju za zaposlenje u toj privrednoj grani.

Tokom kursa polaznici uče o ugostiteljskoj kulturi Austrije, zimskom turizmu, svakodnevici u restoranu. Dodatno polaznici vežbaju i stručne reči, kao i njihovu primenu u tipičnim situacijama komunikacije sa gostima.

Kursevi su već počeli i biće nastavljeni i posle ponovnog otvaranja gastronomije.

“Ima mnogo imigranata koji traže posao u gastronomiji ili turizmu, odnosno već rade u tim oblastima. Za njih je važno da sada iskoriste vreme da poboljšaju svoj nemački i pre svega prošire stručni rečnik. Onlajn kursevima podržavamo migrante i apelujem na njih da iskoriste tu mogućnost”, poručuje Rab.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime