EPA/Valdrin Xhemaj
Aljbin Kurti

Bivši predsednik Izvršnog veća Kosova i Metohije Zoran Anđelković kaže da su potezi Aljbina Kurtija najčešće nepredvidivi i da će kosovski premijer nastaviti radikalnu politiku.

Naveo je da je Kurtijev Pokret Samoopredeljenje doživeo poraz na lokalnim izborima 17. oktobra.

– Ovo je značajan poraz, ako u 28 opština, da ne gledamo ovih 10 sprskih, ni u jednoj nije dobio gradonačelnika. Ako se politički analizira, a nakon poteza koje je preduzimao, jasno je da građani Kosova i Metohije ne žele sukobe jer oni nanose štetu ne samo srpskoj zajednici, nego svima – rekao je Anđelković.

Kako je dodao, dobar lider bi shvatio poruku.

– Ali imajući u vidu Kurtija, kao ličnost, to ne znači ništa i on će nastaviti radikalnu politiku. Može da krene u nove avanture na Kosovu i Metohiji i pre drugog izbornog kruga i pokaže da je nezavisno od rezultata ta politika “uspešna” – istakao je Anđelković.

Predsednik Narodne partije Srpske Darko Banjac je ukazao na to da je Srbija na dva fronta – usmerena na dešavanja u BiH i na Kosovu.

– U BiH se to nerazumevanje ogleda u tome da deo međunarodne zajednice želi da BiH naprave unitarnom državom, što je protivno Dejtonskom sporazumu. Sada je došao trenutak da Republika Srpska može da kaže ne – naveo je Banjac.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here