Tanjug
Aljbin Kurti

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je da dijalog u Briselu nije prvi prioritet njegove vlade, već dobro upravljanje.

– Dijalog je četvrti prioritet. Pandemija, zapošljavanje i pravosuđe bili su prva tri prioriteta – rekao je Kurti na konferenciji za medije povodom tri godine rada prištinske vlade.

Kurti je kazao da je prihvatio sporazum o normalizaciji, ponovo optuživši Beograd da stalno krši dogovor.

– Prihvatio sam sporazum o normalizaciji zajedno sa njegovim aneksom, što je veliko dostignuće spoljne politike Kosova. Ali, taj dogovor srpski zvaničnici stalno krše – rekao je Kurti.

Kurti je naveo da je spreman za nove opšte izbore i dogovor sa opozicijom o raspuštanju skupštine, ali ne i o rušenju vlade i njegovoj ostavci.

O pitanju dinara rekao je da je najbolje da centralna banka u Prištini i Narodna banka Srbije uspostave saradnju. Ponovio je da u Prištini „nisu zabranili dinar, već da je evro jedino sredstvo plaćanja“.

– Ovom prilikom želim da objasnim Srbima na Kosovu da oni mogu da primaju finansijsku pomoć i u dinarima, ali u komercijalnim bankama dobiće ih u evrima – rekao je Kurti, preneo je RTS.

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here