EPA/Valdrin Xhemaj
Aljbin Kurti

Poslanica Demokratske partije Kosova Bljerta Deljiu-Kodra optužila je premijera Aljbina Kurtija za ugrožavanje dobrih odnosa Kosova i Albanije.

Deljiu-Kodra je naglasila da lider Samoopredeljenja želi da vlada kroz izazivanje podela, dok kosovskoj ekonomiji preti ogromna opasnost zbog pandemije koronavirusa i lošeg upravljanja i dodala je da je u prvih nekoliko nedelja Kurtijeve vlade otkriveno mnogo toga.

– Samoopredeljenje je uspelo da prevari polovinu biračkog tela. Ali, sa akcijama prvih nedelja vlade, poput plemenskih imenovanja, porodičnih vakcinacija i političkog rivalstva sa Albanijom, umesto pokušaja imunizacije stanovništva i izrade plana oporavka, kamuflaža je na izmaku – navela je Deljiu-Kodra.

Poslanica DPK je istakla da Kurti poziva na nasilno rušenje vlasti u Albaniji i provocira bratske odnose Kosova i Albanije.

– Aljbin Kurti ne zna kako da mirno plovi u albanskim vodama! Manipuliše i poziva albanske stranke na Kosovu da zastrašuju i nasilno napadaju svoje kolege u Skupštini. Podiže talas nasilja i sada pokušavada ode dalje i isprovocira međudržavne i bratske odnose između Kosova i Albanije – istakla je Deljiu Kodra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here