Kosovo online
Aljbin Kurti

Kosovski premijer Aljbin Kurti rekao je da formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO) na Kosovu nije moguće jer je protivno Ustavu i da je Srbija ta koja treba da plati odštetu zbog rata 1999. godine.

Kurti je, kako prenose prištinski mediji, kazao da je Kosovo multietničko „iako od proglašenja nezavisnosti 93 odsto stanovništva čine Albanci“.

– Formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO) na Kosovu nije moguće jer je protivno Ustavu. Kada smo proglasili nezavisnost, rekli smo da iako Kosovo ima 93 odsto Albanaca, ono se ne može nazvati albanskim, već multietničkim. Sada se ne može formirati jednonacionalna Zajednica jer već imamo Asocijaciju kosovskih opština. Ja sam građanin Kosova koji se i kao politički aktivista i kao poslanik opozicije, a i danas kao premijer obavezao i afirmisao sva prava manjina bez razlike – rekao je Kurti.

Dodao je da „Kosovo ne može da plati odštetu Srbiji za izgubljeni rat 1999. godine, već da Srbija mora da nadoknadi štetu koju je nanela Kosovu u pogledu ljudi i materijalnih dobara“.

– I na kraju, ali ne i najmanje važno, Albanaca u Srbiji ima mnogo više nego Srba na Kosovu – rekao je Kurti u Uroševcu, preneo je Kosovo onlajn.

6 COMMENTS

  1. Ako ovo nije nikakva izmišljotina i on je to stvarno izjavio, to je onda sjajno. Može se slobodno zaći u detalj i prodiskutovati o činjenici koju je gos’n Kurti obelodanio i ocenio “ne najmanje važnom”, a to je da u Srbiji ima mnogo više Albanaca, nego na Kosovu Srba. Verujem čoveku. Pa hajde neka nam objasni zašto je to tako.

  2. A koliko je srba napustilo kosova Neduznih ,zar sada treba da se okrene i albanci da napuste Srbiju isto tako neduzni ,nije to nikaka Logiga G Kurti

  3. Ovaj čovek kao da ne zna da je srpska policija pohapsila teroriste i rasturilka OVK, a da je NATO taj koji je oteo Kosovo i Metohiju od Srbije, a onda je ustupio Albancima na privremeno upravljanje !!! Dakle gazda na tzv Kosovu je NATO, a ne Albanci. Pošto to očigledno nije jasno Kurtiju, ova neposlušnost će ga izgleda pretvoriti u novog Bin Landena, a OVK u novu Al Kaidu !? Pa lepo, pošto i SAD i Rusija imaju dogovor da se bore protiv terorizma – izgleda da će spora ali dostižna pravda ipak stići za Srbiju !!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here