EPA/Andres Cristaldo
Milo Đukanović

Vršilac dužnosti kosovskog premijera Aljbin Kurti razgovarao je danas telefonom sa predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem o borbi na suzbijanju pandemije koronavirusa, ekonomskom oporavku od posledica pandemije i dijalogu Beograda i Prištine, javlja Kljan Kosova.

Govoreći o pandemiji, Kurti je informisao Đukanovića o padu broja novozaraženih osoba i žrtvama koronavirusa. Istakao je da je Vlada Kosova za ekonomski oporavak od posledica pandemije pripremila dva paketa, hitni fiskalni paket, za saniranje trenutne situacije na terenu i drugi paket za pomoć oporavka privrede.

Đukanović je čestitao Kurtiju na dobro obavljenom poslu na oba polja i obavestio ga da je u Crnoj Gori zvanično okončana pandemija Covid-19.

– Sav rad vlade fokusiran je na ponovno otvaranje hotela i stvaranje uslova za funkcionisanje turizma, kako bi se što brže sanirale ekonomske poteškoće – rekao je Đukanović.

Posebna tema razgovora kosovskog premijera u crnogorskog predsednika bio je dijalog sa Srbijom.

Kurti je istakao da je za dobro pripremljen i principijelni dijalog, a ne za brzo rešenje, pod vođstvom Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država, pri čemu se kako je naveo EU i SAD ne mogu zameniti ili isključiti.

Đukanović je naglasio da je proces dijaloga sa Srbijom jedan od ključnih faktora za stabilnost regiona i integraciju u EU.

Saglasio se da u regionu nema zamene za EU ​​i SAD.

Đukanović je preneo Kurtiju uverenje da će Crna Gora uvek biti iskren sused i da će blisko sarađivati sa Kosovom.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime