EPA/Kenzo Tribouillard
Aljbin Kurti

Odbijanje premijera Kosova Aljbina Kurtija, a zatim i Skupštine Kosova da ne dozvoli Srbima da glasaju na referendumu nije nikakvo iznenađenje.

EU već godinama nema nikakav uticaj, snagu i kredibilitet. Ona se na žalost nalazi u najmizernijem stanju od svog osnivanja.

Ono što je za mene neobjašnjivo jeste to što SAD dozvoljavaju da ih Kurti ismeva i otvoreno pljuje u lice. Ne postoji primer od 1945. godine da je neko potpisao neki sporazum u Beloj kući, a da taj sporazum nije ispoštovan ili da onaj koji nije ispoštovao sporazum sa SAD nije prošao bez ozbiljnih konsekvenci.

Vlast u Prištini je prva koja se usudila na tako nešto, a da je pritom prošla bez posledica. Naprotiv! Ne samo da nije ispoštovala Vašingtonski sporazum nego ona otvoreno ignoriše i ismeva pozive i zahteve SAD.

Aljbin Kurti je najveća pretnja miru. Ukoliko se Vašington ne osvesti i pod hitno, ne preduzme adekvatne mere i spreči Kurtijevo destruktivno i opasno političko delovanje situacija u regionu će se dodatno pogoršati.

4 COMMENTS

  1. Tek ce poceti shvatati, ali sve je kasno i propalo je. Mogu samo da ginu za gazde. To je bio skup pokusaj.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here