EPA/Georgi Licovski
Aljbin Kurti

Albanski pisac i publicista Kim Mehmeti izjavio je da je Pokret Samoopredeljenje sa liderom Aljbinom Kurtijem, poslednja šansa koju Albanci imaju da izgrade državu.

Mehmeti je sa zabrinutošću istakao da do danas nije mogao da čuje nekog albanskog političara da kaže da je učinio nešto za svoj narod, a da to nije učinio zato što mu je traženo od Evrope ili SAD, prenosi Ljajmi.

Publicista čak, ide dalje, savetujući Kurtija da ne sluša „kosovske prijatelje” poput Evrope i SAD.

– Za nas Albance poslednja je šansa da učinimo nešto u vezi sa državom, a ne samo sa vladom. Mislim da će Samoopredeljenje to i uraditi, a to bi trebalo da ima efekat na celu zemlju. Do sada smo dokazali da znamo kako da održimo vlast, ali ne znamo kako da izgradimo državu – poručio je Mehmeti.

3 COMMENTS

  1. Nema vas vise nigde. Bili ste samo balon koji je trebalo izduvati u Srbiji kako bi se pokazalo Evropi da ameri mogu izazvati rat bilo gde, pa cak i u srcu Evrope i to u 20-om veku. Vi ste svoje odradili i vise vas nema nigde, sta god pricali. Malo po malo, a onda sve vise i vise, pa najvise. Budite srecni ako i Alabanija bude postojala kao drzava za dvadesetak godina.

  2. Vama da nije podrska da zapada posebno od
    agresora SAD, nebi ni bili u Pristini vec
    na robiju. Kosmet nije nikada nije bio drzava
    pa nece ni biti, budite ubedjeni. Srpskom
    svijetinjom nemoze okupator da vlada.

  3. SAMO VI SANJAJTE O VASAOJ VELIKOJ DRZAVI ALI JE NIKADA NECETE NI IMATI DA NEMA VASIH MENTORA AMERA KAUBOJA ODAVNO BI STE SE VI KOTRLJALI PREKO PROKLETIJE SAMI CETE SE VI KOTRLJATI KAUBOJI VAS NECE ZAUVEK LJULJATI

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here