Kosovo online
Aljbin Kurti

Zamenik lidera Demokratskog saveza Kosova Agim Veljiu, koga je juče smenio sa mesta ministra unutrašnjih poslova kosovski premijer Aljbin Kurti, izneo je ozbiljne optužbe protiv njega.

Veljiu je označio Kurtija kao šefa antikosovskog i antiameričkog pokreta u svom, kako je naveo, očajničkom pokušaju da po ideološkom običaju sakrije stvarni razlog svog odlaska iz kosovske vlade i optuži njega.

– Izdaju i sabotažu koje je koristio da bi opravdao svoj postupak i kukavičke akcije su atributi koji pripadaju njemu. Nismo ni ja ni DSK, već je Aljbin Kurti izdao Kosovo i sabotirao Kosovo i njegove građane. Agim Veljiu i DSK nisu i nikada neće izdati. Nismo nikada sabotirali niti ćemo sabotirati Kosovo. Ni kad su nas lovili da nas ubiju, niti kada su nas ubijali – naveo je Veljiu.

– Istina je i ostaće, Kosovo je slobodno i nezavisno, zbog volje i žrtvovanja svojih građana i zbog partnerstva sa SAD i njihovim evroatlantskim saveznicima a Kurti i njegovo ideološki tabor to znaju – poručio je Veljiu.

On je kazao da i građani Kosova to moraju znati, dodajući da je Aljbin Kurti izazvao raspad koalicije sa DSK jer je poremetio odnose Kosova sa SAD i zapadnim svetom.

– To je učinio zato što ga je DSK jasno upozorio da neće dozvoliti da Kosovo prekine odnose sa Sjedinjenim Državama i njenim prirodnim saveznicima. A petak je bio krajnji rok da razmisli o tome. Da odmah bezuslovno ukine taksu, da oslobodi Ameriku međunarodnog tereta da država koju podržava ne poštuje pravila zapadne ekonomije i demokratije – rekao je Veljiu.

Kurti je tokom sinoćnje konferencije za novinare rekao da je Veljiu smenjen jer je počinio “dvostruku izdaju”, “jednu prema vladi, a drugu prema kosovskoj policiji”, kada je izjavio da bi u zemlji trebalo da bude proglašeno vanredno stanje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here