EPA/Georgi Licovski

Bivši poslanik Samoopredeljenja Fljorin Krasnići kritikovao je premijera Aljbina Kurtija zbog distance u odnosima sa SAD, dok, prema njegovim rečima, Kurti istovremeno pokušava da održi bliže odnose sa Evropskom unijom.

– Aljbin Kurti želi da ide sa Evropom. On će da relativizuje situaciju i reći: dobar sam sa Evropom, i rešio je problem. Evropa ne može da reši albansko-srpski problem – rekao je Krasnići.

Prema njegovom mišljenju, Amerika treba da sedne na čelo stola gde se razgovara o Kosovu. Takođe, kako je rekao, Kurtija treba pitati zašto još nije zatražio specijalnog izaslanika za dijalog iz Bele kuće.

Krasnići smatra i da što se više koristi reč “Bosna”, veća je verovatnoća da će se nametnuti Zajednica srpskih opština.

3 COMMENTS

  1. Problem između Prištine i Beograda može da reši na pravi način samo albanski i srpski narod pod okriljem Otvorenog Balkana – svi drugi će gaziti oba naroda da bi ostvarili svoje interese. Kada to Albanci shvate biće lako dogovoriti se sa Srbima.

  2. Драго ми је што се помиње “albansko-srpski problem”. Ми имамо проблем са Албанцима јер је поред Космета окупирана српска територија и престоница Скадар, Драч и део српских приморских земаља.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here