Screenshot
Aljbin Kurti

Kosovski predsednik Aljbin Kurti naveo je na sednici Saveta bezbednosti UN da se KiM gradi kao multietničko društvo svih, zasnovano na demokratiji i vladavini prava.

– Kako bismo uspostavili demokratske institucije, uspostavili smo saradnju sa brojnim značajnim faktorima i rast privrede smo usmerili kako bismo pokazali kako ekonomski napredak i demokratija mogu da idu ruku pod ruku – rekao je Kurti.

Kurti je rekao da Priština plodove napretka deli sa pripadnicima manjinskih zajednica, kao i da su ka srpskim opštinama usmereni milioni evra na brojne projekte.

Iseljavanje srpskog staniovništva sa Kosova i Metohije objasnio je potragom za boljim ekonomskim uslovima mahom na zapadu Evrope, a ne, kako je rekao, “navodnim etničkim čišćenjem”.

Kosovski predsednik je rekao i da je Srbija jedina država, uz Belorusiju, koja posle napada na Ukrajinu, nije uvela sankcije Rusiji.

Govoreći o uvođenju evra kao jedine valute, Kurti je rekao da ova odredba ni na koji način ne sprečava srpske vlasti da pomaže kosovskim Srbima, već omogućava transparentnost javnih finansija.

– Učinićemo sve da kosovski Srbi nastave da primaju pomoć od vlasti u Srbiji. Privrženi smo nalaženju najboljih načina da se ove transakcije nastave – rekao je Kurti.

5 COMMENTS

  1. Nazalost, nikakvih konkretnih akcija, ni ekonomskih , ni politickih nece biti. Arnauti ce raditi tako kako su i dosada radili, Srbi na Kosovu ce ostati manjina koja sve manje prava ima, Srbije ce sve manje da bude u Mitrovici, KiM ce ostati u guslarskim jadikovkama i opstati kao jos jedan izgubljen Boj na Kosovu.

  2. Kako se Kurti obratio SB UN kada Kosovo nije clan UN.Izgleda da ga je Vucko Kurtesi prosvercovao.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here