EPA/Milan Kammermayer
Aljbin Kurti

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti negirao je danas da je postojao tajni dogovor sa Beogradom o uklanjanju barikada na severu Kosova i Metohije.

Kurti je naveo da je jedina garancija koju je Priština dala predstavnicima međunarodne zajednice to da ne postoje spiskovi za hapšenje Srba na severu pokrajine i kategorički je negirao da je dao garancije za formiranje Zajednice srpskih opština, prenosi Reporteri.

Dodao je da su sastanci u vezi sa situacijom na severu KiM održani samo sa predstavnicima Kfora i Euleksa i ambasadorima Kvinte i SAD.

Smatra da je zalaganje za uklanjanje barikada poslednjih dana pojačano “jer je kosovska policija pokazala rešenost da ih ukloni”.

Kurti kaže da je dobro što su Srbi sami uklonili barikade i ponovio tvrdnje da na severu KiM kruže “kriminalne grupe i paravojne formacije”.

5 COMMENTS

  1. Svima koji i dalje veruju da su branili Srbiju i Srpski narod na barikadama, želimo da im narednih 48h otvore oči i da shvate da je sve bila laž. Laž u režiji Srpske liste i njenog potpredsednika Milana Radoičića i Zvonko Veselinoviča pod direktivama ,Beograda narod je preplašen zloupotrebljen, nateran da napusti radna mesta, da se smrzava 19 dana na barikadama uz rizikovanje bezbednosti svih nas koji u ovim prostorima živimo u okruženju ,Albanaca ako u slanju jednog čoveka u kućni pritvor neko vidi pobedu Srba, onda je taj neko stvarno slep kod očiju. Partija kosovskih Srba se nada da će svi koji su blokirali normalno kretanje gradjana na severu i primoravali ih od strane kriminalnih struktura koji predvode Zdravko Veselinovič i jesu naoružani sa dugim cjevima pod koji ovde djeluju godinamada unazad terali ljude da odlaze na barikade za to i snositi odgovornost pred zakonima ,Boga pa onda drugim zakonima pravde jer ovo postaje nepodnošljivo. Još jednom pozivamo Srpsku listu da ne čeka na poteze Prištine, već da sami uklone svoje postavlene barikade koje najviše štete nanose direktno Srbima koji ovde žive na severu Kosova i stvaraju mržnju izmedju dva naroda dok mi idalje moramo zajedno da živimo sa ostalim narodima koji ovde žive na,Kosovu lako je njima u Srbiji izmišljati tenzije.

    Partija kosovskih Srba

    • Haha,ti da promeniš ime u Ramz ako se već ne zoveš tako. Naterala nas muka na barikade jer neznamo ko će sutra proći ko Pantić.A što se tebe tiče zaobilazi sever kosova jer nisi poželjan.

    • Jordane, da li imas i jedan dokaz za tvoje tvrdnje? Sta mi to treba da vidimo u narednih 48 sati, sto vec nismo videli i culi? Pokazi jedan snimak, papir ili izjavu nekoga ko je bio nateran da ide na barikade? Ako to nemas, bilo bi najzdravije za tebe da prestanes da obmanjujes i dezinformises narod svojim zlonamernim izjavama!

    • Samo jedno pitanje: Koliko Srba sa KiM glasa za vasu partiju? Da budem precizniji, koliko ste glasova dobili od tog naroda na zadnjim izborima. Hvala

  2. Zalosno je Kada se narod mrzi a to političarima odgovara . Pogledajte šta se napravilo od YUGOSLAVIJE koliko je izgubljeno zivota i mrznja urezana duboko . Svi Ti Narodi su zivili dugo zajedno kao i na Kosovu . Vi niste sposobni da vodite politiku za narod oni su vase Marionette i potrosni Material.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here