Kosovo Online

Kosovski premijer Aljbin Kurti rekao je da je posetio Opštinu Leposavić i razgovarao sa gradonačelnikom, kao i da je slušao razne zahteve odbornika koji su tu bili prisutni.

Kurti je nakon polaganja cveća na spomen-ploči policajcu Enveru Zumberiju, rekao da je posle Leposavića bio i u Banjskoj.

– Video sam svojim očima mesto gde je organizovana zločinačka, teroristička zaseda gde su ubili našeg narednika i potom smo obišli i opštinu Zubin Potok. Tamo smo razgovarali s onima koji rade tu i koji rade na registraciji kola svih građana Zubinog Potoka. Danas smo na ovom mestu, jer kad bi bio živ, Zumberi bi slavio rođendan, imao bi 45 godina. Na žalost, ubili su ga u julu 2011. Danas smo mu podigli spomenik. Ja sam tu da pokažem da Vlada Kosova je demokratska vlada koja je ovde ne kao superstruktura stanovništvu već infrastruktura za njihova prava i blagostanje. Mi služimo svima i smatramo da treba da sarađujemo putem privrede, trgovine i kulture, ali istakao bih poljoprivredu. Dajemo dosta subvencija koje bi poljoprivrednici ovih krajeva mogli da upotrebljavaju – kaže Kurti.

Premijer Kosova je naveo da ne želi da diskriminiše nikoga.

– Pomoći ćemo mladim privrednicima da započnu svoj biznis, majke sa decom mogu da dobiju pomoć koju Vlada Kosova daje svima – rekao je Kurti.

Podsetimo, u četiri opštine na severu za predsednike su postavljeni Albanci, sa manje od tri odsto glasova, od 1. februara je zabranjen dinar odlukom CBK, dok je zabranjena srpska roba na Kosovu duže od godinu dana.

Jedna od poslednjih takvih odluka je o zabrani upotrebe dinara čime je ugrožen opstanak Srba na Kosovu, prvenstveno starijih i socijalno ugroženih, koji nisu u mogućnosti da po svoja primanja odlaze u centralnu Srbiju. Prethodno je i zabranjen uvoza robe iz Srbije na Kosovo.

3 COMMENTS

  1. Dokle ce mis sa mackom da se poigrava. Srbi nemaju vise sta da cekaju negó
    da krenu i ove miseve poteraju u svojim rupicama. To srba malo sto je ostalo
    nezna sta ih sutra ceka, a nisu ni sigurni dali ce osvanuti. Zasto sve to mora
    da ovaj naroda zivi u neizvesnosti kao u vrijeme fasisticke Njemacke.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here