Twitter/Biljana Zivkovic ‏
Aljbin Kurti

Vršilac dužnosti premijera Kosova Aljbin Kurti izjavio je danas da ono što je potpisano u Minhenu o ponovnom otvaranju avio-linije Beograda i Prištine, a koji bi obavljala Lufthanza, još nije sporazum i da na tome treba i dalje raditi, prenosi Koha.

On je to rekao posle posete sa ministrom za infrastrukturu Ljumirom Abdidžikuom Upravi za civilno vazduhoplovstvo i najavio da je potrebno još mnogo koraka, kako bi se to ostvarilo.

Kurti je naveo da potpisano u Minhenu uz posredovanje ambasadora Ričarda Grenela u vezi sa obnavljanjem letova između Prištine i Beograda još nije sporazum i dodao da je i to pitanje, kao i mnoga druga, zbog pandemije izazvane koronavirusom „zamrznuto“.

– Znamo konačnu verziju sporazuma koja je meni predstavljena kasno, kada su pregovori i nacrt završeni. Mogu reći da smo za što veću regionalnu saradnju, ali ona mora imati u vidu dve osnovne stvari: prvo, ustavnost i zakonitost, i drugo, ekonomsku isplativost. Sva naša saradnja, koja uključuje i ekonomsku, mora biti korisna i održiva. To nije sporazum, već izraz volje – kazao je on.

Prema njegovim rečima, mora se proći kroz još procedura da bi se to i ostvarilo, a puno stvari je usled pandemije „zamrznuto“, pa je i to jedna od njih.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime