Tanjug/AP
Aljbin Kurti

Kosovski premijer Aljbin Kurti ponovo je na današnjoj sednici Generalnog saveta pokreta Samoopredeljenje na čijem je čelu govorio o “nedovršenom projektu Prizrenske lige”, pozivajući na nacionalno jedinstvo Albanaca, i članove svoje partije da “ne zaboravljaju važnost istorije i jedinstva koji su potrebni kako bi snažno išli napred”.

– Juče je, dragi aktivisti, bilo 145 godina Prizrenske lige, kada su naši aktivisti vratili slogane “Liga je živa” i “Mi smo jedno”. Ne zaboravljajmo važnost istorije i jedinstva jer svi želimo snažno da idemo napred – rekao je Kurti.

Navodi da je “ujedinjenje glavni cilj”.

– Naš cilj je određen nedovršenim projektom Prizrenske lige, a naš kompas je politička misao koja ide od Samija Frašerija do Fan Nolija, sestara Ćirijazi i sve do Ukšina Hotija – rekao je Kurti.

3 COMMENTS

  1. Ha ha.cekajte jos jedno 150 godina vas nece biti a do tada nece biti niko ziv na ovoj planeti .Samo sanjaj snove Kurti.Zivis zabludi i od patriotizma nema nista od toga a ekonomija Kosova propada a i nema je.

  2. NATO je već napravio podlogu velike Alanije – Albancima su dali pola Makedinije, pola Crne Gore, postavili vlast na Kosovu i Metohiji (odvojeni pregovori za ulazak u EU), ekonomnski razaraju Grčku i verovatno organizuju Albance u delu gde žive u većini – a onda će proglasiti te teritorije velikom Albanijom i verovatno odustati od ulaska u EU – šta će im EU koja je vazal SAD, ako su im SAD gazde!!! To je plan koji se dobrim delom realizuje. Pitanje je šta će Srbija uraditi da zaštiti svoj narod i svoje svetinje !!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here