Poštovaću statut PS-a, rekao je u izbornoj debati na jednoj televiziji na Kosovu lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti i tako najavio da će se povući sa mesta predsednika te partije u slučaju preuzimanja druge funkcije, piše Ljajmi.

Taj dnevnik navodi da se očekuje da će danas CIK potvrditi rezultate izbora, čime će Samoopredeljenje zvanično biti proglašeno pobednikom. Ljajmi piše i da je prema preliminarnim rezultatima Kurti je osoba sa najviše glasova na Kosovu i nema sumnje da će biti sledeći premijer zemlje.

Međutim, prema statutu PS-a, koji je objavljen na veb stranici te stranke, Kurti će morati da podnese ostavku na funkciju predsednika stranke. Dakle, nakon što Kurti bude izabran za premijera i podnese ostavku na mesto lidera Pokreta, njegovu funkciju u PS preuzima prvi potpredsednik, a to je Besnik Bisljimi.

Međutim, piše dalje Ljajmi, iako statut PS reguliše to na propisan način, ime Glauka Konjufče i dalje važi za favorita za preuzimanje mesta predsednika, jer je on Kurtijeva desna ruka i ima više glasova od svih stranci, dobivši širom Kosova više od 72.000 glasova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here