Tanjug/AP
Aljbin Kurti

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti, ponovio je danas tvrdnju da je za punu normalizaciju odnosa Beograda i Prištine neophodno da uzajamno priznanje bude u srži sporazuma.

Kurti je, u video poruci upućenoj učesnicima 11. Manhajmskog foruma, rekao da se nada da odbijanje Srbije da potpiše evropski predlog u Briselu nije pokazatelj da se ne slaže sa njegovim sadržajem, prenosi Koha. On je ponovio da je na sastanku u Briselu 27. februara ponudio potpisivanje Osnovnog sporazuma za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine.

„Nažalost, predsednik Srbije je to odbio i javno izneo to odbijanje nakon napuštanja sastanka. Sledeće nedelje ćemo se ponovo sresti u Ohridu. Nadam se da odbijanje Srbije da potpiše predlog u Briselu nije pokazatelj da se ne slaže sa sadržajem”, naveo je Kurti.

– Smatramo da Osnovni sporazum između Kosova i Srbije sadrži napredak ka međusobnom priznavanju dve države. Verujemo da je za punu normalizaciju odnosa neophodno uzajamno priznanje u srži sporazuma – kazao je Kurti.

3 COMMENTS

  1. Sumanute ideje veličine nikome nisu donele dobro, pa neće ni Kurtiju ! Da li mu je neko objasnio da je Kosovo i Metohija teritorija Srbije pod ingerencijom medjunarodnih snaga UN-a ? Možemo priznati i da je u okviru Kfora NATO okupirao tu teritoriju i izgradio Bonstvil…dakle gazde su SAD ! OVK su izgubile bitku sa srpskom policijom još 1999, pa je NATO bombardovao Srbiju, a čak ni tada Albanci nisu uspeli da prodru sa pešadijom preko Košara, pa je postignut Kumanovski sporazum iz koga je prozašla i rezolucija 1244. Sada postoje privremene institucije koje treba da regulišu odnose etničkig grupa, nestalih, lokalnih samouprava, života na KiM, a ne statusna pitanja. To pravo nema ni Evropska Unija, već je isključivo ingerencija SB.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here