Kosovo online
Aljbin Kurti

Kosovski premijer Aljbin Kurti, u podkastu “Ostalo je politika” koji vode Rori Stjuart i Alaster Kembel kazao je da se podrazumeva da će ponovo podržati Džozefa Bajdena na američkim predsedničkim izborima, kao i da veruje da će i posle izbora u SAD, Kosovo i Amerika nastaviti da imaju odlične odnose.

Kurti je naveo da smatra da se stvari neće promeniti ko god da pobedi na izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, odnosno da će u očima Vašingtona Kosovo nastaviti da bude nezavisna, suverena i demokratska republika.

– Pre poslednjih američkih izbora, javno sam podržao predsednika Bajdena. Mislim da će na jednom nivou, ko god da pobedi u SAD, Kosovo i dalje biti nezavisna, suverena i demokratska republika u očima Vašingtona. Međutim, stvari se brzo menjaju i ljudi su zabrinuti. U slučaju narednih izbora, to je sada teško predvideti. Ipak, verujem da će Kosovo i SAD nastaviti da imaju odlične odnose i da ćemo SAD imati kao neophodne saveznike za zaštitu i bezbednost naše zemlje – kazao je Kurti.

Upitan da li će podržati Džozefa Bajdena na izborima koji se uskoro očekuju, Kurti kaže da se to podrazumeva.

– To se podrazumeva jer sam ja socijaldemokrata – rekao je Kurti.

Kurti je putem video poruke 2020. godine pozvao Albance u SAD da glasaju za kandidata za predsednika SAD Džozefa Bajdena rekavši da je Bajden nepokolebljivi pristalica Albanaca na Balkanu.

Kurtijeva pristrasnost prema Bajdenu tada je smatrana mešanjem u unutrašnje stvari SAD, piše Reporteri.

1 COMMENT

  1. Nažalost, Bajden podržava Kurtija teroristu i to je najveće zlo na Balkanu. Kad-tad doći će obojici kraj, nadam se, što pre.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here