Printscreen
Aljbin Kurti

Kosovski premijer Aljbin Kurti poručio je na početku današnje zajedničke sednice kosovske i albanske vlade u Elbasanu da su Kosovo i Albanija “kao hrast sa dve grane, odnosno da su jedno”.

Kurti je podsetio da je prvi put u zvaničnoj poseti Albaniji u svojstvu premijera i da taj poseban osećaj koji ima kad dođe u Albaniju ne može da opiše. On je istakao da je današnji sastanak dve vlade “na horizontu integracija ka Evropskoj uniji”.

– Integracija između naših država je od suštinskog značaja. Kao patriote moramo da ojačamo naše dve države. Imamo odgovornost da uzdižemo i štitimo jedni druge kad god i gde god. Građani treba da se kreću slobodno i da se njihov posao širi – rekao je, između ostalog, Kurti.

On je u svom govoru podsetio i na žrtve zemljotresa koji se desio pre dve godine navodeći da narod na Kosovu saoseća sa bolom naroda u Albaniji.

– Danas se navršava dve godine od zemljotresa koji je odneo 51 žrtvu, članovi porodice su tužni, osećamo da je njihov bol i naš bol – rekao je Kurti.

Kurti je istakao da železnička linija Drač-Priština jača Albance i glavnu luku kao što je Drač.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here