EPA-EFE/OLIVIER HOSLET
Aljbin Kurti

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti istakao je da su Priština i Beograd blizu postizanja sporazuma o energetici, prenose prištinski mediji.

– Sledeća nedelja je ključna da vidimo da li će biti finalizovan dogovor za početak implementacije energetskog puta, tako da moramo da pazimo da narednih dana nagađanjima ne naštetimo procesu – rekao je Kurti.
Kurti je istakao da je na sastanku, koji su KEDS i Beograd održali o energetici, razgovarano o četiri usluge koje su ranije dogovorene.
– Ono što treba imati na umu jeste da je reč o četiri prethodno dogovorene usluge, odnosno ugradnji brojila za energiju, njihovom održavanju i naplati, mi smo tu obavezu ispunili. Neće biti dodatnih usluga u oblasti distribucije mimo ove četiri službe koje sam pomenuo i mimo četiri opštine na severu Kosova – rekao je on.
Kurti je pozvao na oprez zbog, kako navodi, neistina koje se mogu plasirati, jer se, kako kaže, traže izgovori da se ovaj dogovor ne postigne. On je naveo da sporazum o energetici nije vezan za viznu liberalizaciju, prenosi Kosovo onlajn.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here