EPA/Filip Singer
Aljbin Kurti

Kosovski premijer Aljbin Kurti rekao je na današnjoj sednici vlade da će se kampanja za preregistraciju vozila i reciprocitet po pitanju ličnih dokumenta nastaviti i da neće prestati posle 1. septembra.

Kurti je rekao i da za dokument koji se izdaje na prelazima na severu, u okviru odluke o reciprocitetu dokumenata, neće morati da se plaća. Rekao je i da dezinformacije predstavljaju rizik za nacionalnu bezbednost.

– Čuo sam za lažne vesti da će na severu biti oduzete lične karte u zamenu za ulazno-izlazni dokument. To nije istina. Dokument je dodatak koji se daje besplatno. Pozivam vas da pažljivo pratite saopštenja naše vlade i nadležnih organa. Znamo da barikade koje se često postavljaju na severu ne dolaze odozdo, već se postavljaju odozgo. Oni niti predstavljaju vas, naše građane, niti vas štite, dok s druge strane, Kosovsku policiju i druge bezbednosne institucije čine naši građani bez razlike i bez razlike su na usluzi našim građanima – rekao je Kurti.

Kako dodaje, promena registarskih tablica doneće oslobađanje od carine, koje dostižu cifru od oko 5 hiljada evra.

– S druge strane, odluka o opremanju ulazno-izlaznim dokumentom, onima koji prezentuju srpska dokumenta neće ometati slobodu kretanja. Vreme čekanja je u proseku 20 sekundi – rekao je Kurti.

Kako se navodi, on je sve to rekao i na srpskom jeziku.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here