Kosovo online
Sastanak Tačija i Kurtija

Lider Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti izjavio je, nakon kratkih konsultacija sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem oko određivanja mandatara za sastav nove vlade, da je predsedniku poručio da mora da odredi datum novih izbora.

– Na pokušaje predsednika da razgovara o formiranju nove vlade, odgovorio sam stavom da se ne sme kršiti ustav i negirati član 82.2 koji kaže da se nakon izglasavanja nepoverenja vladi ide na izbore – rekao je Kurti, napominjući da ne postoji alternativa.

Prethodno je lider Samoopredeljenja i vršilac dužnosti premijera Aljbin Kurti poslao pismo predsedniku Kosova Hašimu Tačiju u kome ga obaveštava da je spreman da razgovara isključivo o raspuštanju skupštine, nakon izglasavanja nepoverenja Vladi.

U zgradi predsedništva Kosova u toku je sastanak Tačija sa liderom DSK Isom Mustafom, a potom slede i konsultacije sa Demokratskom partijom Kosova.

Tači će sutra obaviti konsultacije u vezi određivanja mandatara za sastav Vlade i sa ostalim parlamentranim partijama, Alijansom za budućnost Kosova, Srpskom listom, NISMA-om i Grupom 6 plus.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here