EPA/Georgi Licovski
Aljbin Kurti

Mogući povratak Donalda Trampa u Belu kuću zabrinuo je lidere evropskih zemalja, ali i Kosovo, pre svega zbog divlje i nagle promene politike bivšeg američkog predsednika, izjavio je Aljbin Kurti.

Govoreći na marginama događaja u ODI Institutu za globalne poslove u Londonu, kosovski premijer je rekao da je malo verovatno da će se dugoročna podrška SAD prema Kosovu promeniti, ali da “povratkom Trampa postoji određeni stres i anksioznost širom kontinenta, a ni na Kosovu nije drugačije”.

– Pitanje nije bilo u tome da bi se moglo nešto loše desiti, već se više radi o brizi oko nečeg nepoznatog. Jednostavno rečeno: Šta će SAD da urade i kako će razmišljati, i kako određena vanredna situacija može da otme celu agendu, to je ono o čemu ljudi najviše brinu – rekao je Kurti.

On je ovu temu pomenuo i u intervjuu koji je dao za portal “Semafor” gde je priznao da ima loše odnose sa Ričardom Grenelom, Trampovim bivšim izaslanikom za mirovne pregovore između Kosova i Srbije.

On je dodao da će biti “izazovno” ako Grenel u mogućoj novoj administraciji obezbedi visok položaj u spoljnoj politici ili nacionalnoj bezbednosti.

2 COMMENTS

  1. SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ… EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!!!

  2. Kurti u velikom problemu..!! Zamisli ako se vrati Tramp povučiče američke vojnike sa ,Kosova.Da ili Ne što jeste moguča opcija i nije dabi smanjio troškove u vojnom smislu ali ima jedno ali Tramp neče doči vlasti u SAD i ne odlučuje za preostale vojnike Nato Alianse koje služe na Kosovu NATO misije na primer za vojnike..! ,Njemce,Austrijance,Švajcarce,Bugare,Hrvate,CrnoGorce,Albance,Makedonce,Slovene,Engleze,Italijane,Turke,Poljake,Ukraince,Šveđane,Dance itd Mislim da Kurti u opšte ne brine za Trampa još intenzivno jača svoju Kosovsku Vojsku svakoga dana sa najsavremenijem Oružjem i Oruđem dodajuči i Elektroničku vojnu tehniku Radar i Rakete Odbrane .
    Ne brinite vi za Kurtija ima on dosta saveznika Država koji stoje snjim rame uz rame jedva čekaju da iskrsne iskra kako bi imali razlog mjenjanja granice na Balkanu koji su protiv Srbije i Srba sa i van Balkana. POZZ

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here