EPA/Neill Hall

Kosovski premijer Aljbin Kurti prisustvovao je u Londonu osnivanju grupe “Laburisti prijatelji Kosova” koja za cilj ima da promoviše snažne odnose između Kosova i Ujedinjenog Kraljevstva, a tom prilikom je poručio da je Velika Britanija zemlja koja ne okreće leđa svojim prijateljima i saveznicima.

– Kada razmišljam o Ujedinjenom Kraljevstvu, mislim na vaše vrednosti: toleranciju, skromnost, hrabrost i što je najvažnije, čast. Britanija je zemlja koja ne okreće leđa svojim prijateljima i saveznicima. Zemlja koja ne stoji skrštenih ruku pred agresijom, nasiljem i terorom. Mi to veoma dobro znamo i nastavljamo da osećamo i cenimo tu podršku – rekao je Kurti.

Grupa “Laburisti prijatelji Kosova” je grupa laburističkih parlamentaraca u Ujedinjenom Kraljevstva, a Kurti je uveren da će ta inicijativa dodatno ojačati odnose između Kosova i Velike Britanije.

Kosovski premijer je istakao značajnu ulogu koju je Laburistička partija odigrala u kritičnim trenucima za narod i Kosovo, podsećajući da i u slučaju NATO intervencije 1999. godine, uz snažnu podršku Ujedinjenog Kraljevstva i u slučaju priznanja nezavisnosti koju je Kosovo objavilo 2008. godine, britansku vladu su predvodili laburisti, odnosno bivši premijeri Toni Bler i Gordon Braun.

Govoreći o odnosima i vezama Kosova i Velike Britanije, Kurti je izdvojio istaknute ličnosti iz kulture i sporta, kao što su Dua Lipa i Rita Ora, Granit Džaka i Đerdan Šaćiri u vreme igranja u Premijer ligi, ali i druge ličnosti čija aktivnost je, kako je naveo, igrala važnu ulogu u tim odnosima.

3 COMMENTS

  1. ДА НАРАВНО
    КАО И АМЕРИКАНЦИ
    ИСТА ПРИЧА
    КАД ИМ НЕ ДОНОСИТЕ КОРИСТ
    ЗНА СЕ ШТА ВАС ЧЕКА
    ДА ТРЧИТЕ ЗА ТРАНСПОРТНИМ АВИОНИМА
    КА И АВГАНИСТАНЦИ

    👍🏻👍🏻👍🏻

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here