Facebook
Kosovske bezbednosne snage

Kosovski premijer Alјbin Kurti rekao je da tokom dve trećine njegovog mandata, vojska nikad nije bila jača, da su zatvorene mnoge ilegalne rute krijumčarenja i ilegalne trgovine, kao i da su uništene laboratorije za drogu i kriptovalute.

– Imamo vojsku jaču nego ikad, budžet smo dva puta podelili sa onim što je imao. Imamo 1.852 nova vojnika, a planirano je još 600 za sledeću godinu. Ima više naoružanja jer smo investicije povećali za 191 odsto, skoro tri puta. FSK sada, pored čizama na zemlјi, ima i oči u nebu sa dronom “Bajraktar” – rekao je Kurti.

Kurti je, tokom prezentacije na sednici vlade Kosova, rekao da su postignuta mnoga dostignuća u evropskim integracijama i unapređenju važećeg zakonodavstva, dok je optužio Ustavni sud da je nacrt zakona o proveri devet meseci ostao bez odgovora.

– Zatvorili smo mnoge ilegalne rute za šverc, trgovinu i ilegalni prelazak granice. U četiri opštine na severu veća je bezbednost, asfaltiraju se putevi i grade nove kuće, uklјučujući i one albanskih građana. Do sada je izvršeno 2.100 konverzija registarskih tablica, dok je interesovanje za pasoše povećano. Od 1. januara pasoš će biti višestruko moćniji jer stupa na snagu odluka o liberalizaciji viza na području Evropske unije. Ovo dostignuće je rezultat zakonitosti, reformi našeg dobrog upravlјanja sa međunarodno uzvišenim imidžom – rekao je Kurti.

4 COMMENTS

  1. ŽIVELA EVROPA, ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA.

  2. Са ким ћете да ратујете? Са Кфором ? Па Столтенберг вам је јасно рекао да нема ништа од војске Косова !

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here