youtube.com/ben sedin
Foto: Ilustracija

U jedinstvenom sklopu tradicije i savremenog shvatanja bavljenja turizmom, na samo 16 kilometara od Prokuplja , na prelepoj padini planine Vodojevice nalazi se etno selo Beli kamen, vlasništvo porodice Krivokuća iz Prokuplja. Zaljubljen u tišinu, čist vazduh i nezagađenu prirodu, kako se navodi, vlasnik je prvo za svoje potrebe sagradio kuću, zatim ribnjak i restoran, a kasnije i bazen.

Izgradnjom drvenih kućica – bungalova sa neophodnim elementima za smeštaj gostiju proširio je ponudu, tako da pored specijaliteta domaće kuhinje – kajmaka, sira, vruće pogače, jagnjećeg i prasećeg pečenja, pastrmke i drugih đakonija – gosti mogu da udobno provedu vikend ili nedeljni odmor uz cvrkut ptica i žubor vode koja protiče ispod bungalova. Za ljubitelje pešačenja obeležena je planinarska staza do Pasjače i Rastovničkog jezera.

U blizini Belog kamena je Astronomska opservatorija na Vidojevici. Ako krenete u tom pravcu imaćete prelep pogled prema planinama Sokolovica i Pasjača, kao i čudesni prikaz Bogorodice na kori stabla pored česme koju je izgradio 1931. godine Rus Nikita Rogači.

Tobogani i trim staza

U sklopu etno sela postoje tereni za razne vrste sportova: bazen za odrasle i decu, jezero za sportski ribolov, tereni za odbojku, tenis, fudbal, košarku, ljuljaške i tobogani za decu, trim staza za šetnju po šumi uz čist vazduh i cvrkut ptica

Izvor:
Vestionline

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here