EPA/Boris Pejović
Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić

Potpredsednik Socijalističke narodne partije (SNP) Dragoslav Šćekić poručio je crnogorskom premijeru Zdravku Krivokapiću da su “dosta trpeli” njegove “ucene”. On je ocenio da predsednik Vlade nastavlja sa rečnikom nesloge i podela, diskriminacije, odbacivanja i napadanja.

Šćekić se osvrnuo na jučerašnju izjavu Krivokapića, koji je kazao da je tačno da ga koalicioni partneri napadaju više od opozicionara iz DPS-a.

– Zašto je to tako prirodno, ja znam da niko nije trenutno zadovoljan od strane, pogotovo određenih političkih subjekata. Verovatno su oni očekivali više, verovatno su želeli više, verovatno su naučili da uhljebljuju svoje ljude i čekali ovaj trenutak kao meru toga i ja želim da kažem da je ova Vlada meritokratska, da ova Vlada želi i pokušava da održi taj pristup i po tom projektovanom dubinskom, ajde uslovno rečeno, zapošljavanju, da vodimo računa da Crna Gora bude drugačija – naveo je Krivokapić za Novu BiH.

– Najoštrije osuđujem neodmerenu, ali, očigledno, datu iz dubine duše, izjavu Zdravka Krivokapića, u kojoj je na početku posta, kao vernik izneo dozu mržnje prema određenim političkim subjektima i građanima, koji ih podržavaju, nazivajući te namučene i napaćene ljude “političkim uhljebima”. Očigledno da gospodin Krivokapić ne poznaje taj narod, jer nije osetio njihovu patnju, kao što nije učestvovao u njihovoj žrtvi. Umesto toga, sigurno bi znao da su ti ‘uhljebi’ izgladneli u borbi za pravdu, slobodu i posao, ali im nije moglo biti, od onih, koje trenutno tetoši i pred kojima savija kičmu. Dižući galamu, gospodin Zdravko Krivokapić, pokazuje, kao njegovi prethodnici, veliku osionost i gordost, ali i veliku slabost, zaboravljajući da veličina nije u pretećem prstu prema onima koji su se borili da on niotkuda bude tu, već u pozivu na razgovor, pomirenje, praštanje i stvaranje uslova za rad, zapošljenje i bolje sutra svih građana. Molimo vas da nam ne pričate o bilo čijem znanju, jer do sada po tom pitanju ništa nije urađeno, osim sposobnosti za ucene i otvorene prietnje ‘po dubini i širini’ – saopštio je Šćekić.

Kazao je kako bi Krivokapić morao da zna da “ove pobede i rušenje režima” nisu počele od njega, nego od 2014. godine i “mnogo pre, kada ste vi bili u debeloj ladovini, dok su neki upadali u DPS štabove, izlažući sebe i svoje porodice na milost i nemilost tadašnjim vlasnicima države”.

“Dosta smo trpeli Vaše ucene iz samo jednog razloga, da se DPS ne vrati na vlast. Verujem da u tom smeru znate da je DPS završio sa svojom antidržavnom politikom, kojom je uništio sve čega se dotakao i podelio svoj narod, uvrzao primitivan rečnik i ponašanje. Vaš nastavak te priče, uvijene u drugo pakovanje, po tom istom narodu, teraju me da Vas uporedim sa onim koji je svoje građane nazivao, ni manje ni više nego ‘ludacima’. I jedan i drugi morate imati u vidu da je upravo taj, a ne neki drugi narod osvojio toliko željenu slobodu! Ne priča se tako, sa pozicije predsednika Vlade, sa svojim građanima! Nastavljate rečnikom nesloge i podela, diskriminacije, odbacivanja i napadanja, zaboravljajući na hrišćanske vrednosti ljubavi, tolerancije, razgovora, trpljenja i žrtve. Koristim ovu priliku da Vas javno pozovem da iznesete gde su i kada ti ‘uhljebi’ naneli štetu svojoj državi i društvu, ili okaljali svoj radni i profesionalni status. Niste valjda zaboravili da su DPS i SD pozapošljavali sve svoje, i nije valjda da oni koji nisu imali nikakvu šansu za posao u prethodnih 30 godina, treba da čekaju neku novu priliku. Javno Vas pozivam da na bilo kojoj TV objasnite javnosti šta sve imate protiv onih, koji su izneli teret borbe za novu, pravedniju Crnu Goru – naveo je Šćekić.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here