Kuvarice se otrovale hranom

0

 

Rafinerija nafte Pančevo

Ovu mogućnost demantovana je saopštenjen iz Informativne službe Rafinerije nafte u kome je rečeno da su restoran, higijenu i namirnice u njemu pregledale sanitarna i veterinarska inspekcija, policijski i inspektor za vanredne događaje i spasavanje i da ni jedna inspekcija nije naložila zabranu rada restorana. Tog dana je u restoranu Rafinerije nafte hranu uzimalo više od 800 radnika i nije zabeležena ni jedna primedba, navodi se u saopštenju.

 

Četiri žene su u utorak pre podne osetile vrtoglavicu i mučninu dok su pile kafu, što se još dogodilo dvema kuvaricama u poslepodnevnoj i jednoj u večernjoj smeni.

 

Prema njihovim rečima, one su osetile snažan miris pokvarenih jaja, ali su lekari na VMA isključili trovanje vodonik sulfidom (koji ima sličan miris) s obzirom da rafinerijski aparati za merenje aerozagađenja nisu zabeležili koncentracije te zagađujuće supstance i nijedan radnik nije osetio simptome trovanja.

Kako je prenosi ’’Radio Pančevo’’, postoji mogućnost trovanja nekom drugom materijom što će se utvrditi toksikološkom analizom.

Predstavnik Rafinerije nafte Pančevo Voja Krkobabić istakao je da uzrok trovanja sedam kuvarica nije ni hrana u restoranu, jer su u utorak i sredu ujutru obavljeni inspekcijski pregledi restorana i namirnica.

 

Reč je o sanitarnoj veterinarskoj i policijskoj inspekciji za vanredne događaje i spasavanje, koje u rafinerijskom restoranu nisu ništa pronašle. Policijska uprava Pančeva saopštila je u sredu da će se sačekati toksikološka analiza sa VMA , kako bi bila pokrenuta istraga o tom slučaju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here