R. Erceg
Milerova šansa u prvom poluvremenu

Još jedna sigurna predstava Belih orlova na gostovanju nagrađena je pobedom protiv Hils junajteda, rezultatski identično kao u prošlom kolu – 2:0. S ova tri boda Bonirig je potvrdio četvrtu poziciju na tabeli i obezbedio plasman u plej-of, pošto najbliži pratilac srpskog kluba Hakoa na dva kola pre kraja zaostaje šest bodova.

Publika je još pristizala na Lilis stadion u Seven Hilsu, kada je Bonirig došao u vođstvo. Igrao se 3. minut kada je legenda kluba, kapiten Rej Miler uposlio Džeka Armsona, a veznjak iz spretnog okreta s ivice šesnaesterca uputio neodbranjiv šut u donji levi ugao Hilsovog golmana.

Rano vođstvo, ispostavilo se, bila je uvertira za viđeno u nastavku utakmice – dominaciju Orlova i bezopasnog domaćina koji je tek sporadično uspeo da pripreti kroz nekoliko polušansi.

Odmah nakon gola, novi bek Boniriga Robert Eremugo probio je po boku, prelepo uposlio Ejdena Taulija, a ovaj neodlučno, niti je šutirao niti nabacio, pa je njegov lopta bezopasno prošetala ispred gola Hilsa.

Ubrzo zatim sledi kontranapad Junajteda, a Mekenzi dopušta domaćem napadaču da se ušeta u šesnaesterac. Usledio je neometan šut, ali srećom preko gola povratnika u tim golmana Stefana Điljija.

Sredinom poluvremena, Kadrić je grubo fauliran i nakon salto okretanja i privremenog napuštanja igre ipak je nastavio utakmicu. Na isteku pola sata igre Miler upućuje fenomenalan šut sa 20 metara, za malo preko prečke. Slično se ponovilo i nedugo zatim kada je Kadri

poslao upotrebljiv povratni pas Mileru, a kapiten šalje loptu nebu pod oblake…

U poslednjih pet minuta prvog poluvremena golman Điljijo je opravdao poverenje trenera Vejna O’Salivena. Najpre je izboksovao opasan šut igrača Hilsa, te u sledećem naletu paradom odbranio loptu koja je išla uz samu stativu. U 44. minutu Kadri

vrši pritisak ispred gola Hilsa osvaja loptu, gura je Tauiliju, a on u situaciji dva na jedan, samo poklanja loptu protivniku.

Početak drugog poluvremena obeležen je blagom inicijativom Hilsa. U 60. minutu O’Saliven vrši duplu izmenu, Radovan Pavićević ulazi umesto Erona Pitersona, a Džek Kujpers menja indisponiranog Ejdena Taulija.

Sveže snage umalo nisu dale rezultat ve

u sledećem minutu. Kujpers probija pored dva igrača po boku i biva fauliran, a nakon nabačaja iz slobodnog udarca Pavićević šutira glavom, ali preko gola. Usledila je još jedna šansa za naš tim kada je Kadrić šutirao iskosa, ali samo u golmana.

U 71. minutu viđena je najizglednija šansa na utakmici. Miler je nabacio s leve strane, a strelac prvog gola Armson potpuno sam sa šest metara, ishitreno iz prve, loptu šalje visoko preko gola. Bonirig, međutim, tu nije stao.

Nekoliko minuta kasnije, Pavićević centrira sa leve strane, Kadrić šutira neometano sa ivice peterca, a lopta se odbija od noge igrača Hilsa i ulazi u mrežu za 2:0.

Ovim golom utakmica je bila definitivno rešena, pa je trener O’Saliven imao pravo na luksuz da iz igre izvede Kadrića i Armsona, koje su zamenili mladi Dzošua Okan i veteran Sem Galavej. Do kraja utakmice sevnule su stativa Okana i prečka Pavićevića, ali nije bilo promene rezultata.

Slavlje nakon Armsonovog gola

Uzbudljiva završnica sezone

Osmo kolo Druge Premijer lige NSW obeležila je hrabra partija Blektaun Spartansa, koji su poklekli tek u nadoknadi vremena protiv Spirita (2:1). Spirit sada ima sve u svojim rukama i sa dve pobede iz preostala dva meča, protiv Tigrova i St Džordž Sejntsa, može da osvoji ligaški deo prvenstva.

S druge strane, Bonirig je pobedom nad Hilsom osigurao razigravanje, a u naredna dva meča može značajno da popravi plasman. Naime, trenutno vodeći Marinersi su slobodni sledeće nedelje, a u poslednjem kolu 27. septembra Bonirig gostuje upravo na Central Koustu i dva tima imaće priliku da u direktnom duelu odrede krajnji poredak na tabeli NPL2.

Sledeće subote u pretposlednjem kolu, Bonirig ce ugostiti “Svece” iz St Džordža. Utakmica se igra u Centru, u uobičajenom terminu od 6 časova uveče.

NSW NPL2

Rezultati 9. kola: Blektaun – Spirit 1:2, Hils junajted – Beli orlovi 0:2, Hakoa – Njukasl Džets (A) 2:1, Sent Džordž siti – Rejders 5:4, CK Mariners (A) – Sent Džordž Sejnts 6:1, slobodni su Tigrovi.

1. C. Koust (A) 9 6 2 1 34:19 20
2. Spirit 8 6 0 2 23:17 18
3. Tigrovi 8 5 1 2 22:10 16
4. Beli orlovi 8 5 1 2 11:7 16
5. Hakoa 8 3 1 4 11:14 10
6. Blektaun 8 2 3 3 13:12 9
7. St. Džordž siti 8 3 0 5 18:22 9
8. St. Džordž Sejnts 8 2 3 3 13:18 9
9. Rejders 9 2 2 5 17:26 8
10. Hils j. 8 2 1 5 15:21 7
11. Njukasl (A) 8 1 2 5 8:19 5

Parovi 10. kola (19. i 20. septembar): Beli orlovi – Sr. Džordž Sejnts, Spirit – Tigrovi, Rejders

– Njukasl Džets (A), Hils junajted – St. Džordž siti, Hakoa – Blektaun, slobodni su Central Koust Marinersi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here