Tanjug
Miroslav Lajčak

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je danas da su se glavni pregovarači na današnjem sastanku saglasili da nastave pregovore sledeće nedelje.

“Danas sam bio domaćin niza bilateralnih sastanaka sa glavnim pregovaračima Kosova i Srbije kako bismo nastavili našu diskusiju o privremenom rešenju za one koji su najviše pogođeni odlukom centralne banke u Prištini. Strane su se složile da nastavimo naše napore sledeće nedelje na osnovu konkretnih predloga teksta”, naveo je Lajčak na društvenoj mreži X.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, koji je predvodio delegaciju Beograda, izjavio je prethodno da je Beograd učinio apsolutno sve u nameri da pronađe rešenje za upotrebu dinara na KiM.

– Naš predlog je ocenjen i danas kao konstruktivan. Priština je došla sa nula konstruktivnosti, što je dovelo do toga da danas ništa nismo mogli da se dogovorimo –  istakao je Petković.

Sa druge strane, glavni pregovarač Prištine Besnik Bisljimi naveo je da je današnji sastanak bio “beskoristan” i da je Beograd došao sa potpuno novim predlogom želeći, kako tvrdi, da vrati situaciju na početnu tačku.

5 COMMENTS

 1. ТО ЈЕ ТЕБИ БИТНО
  ДА ПРОДУЖИШ СВОЈ МАНДАТ
  ЗА ЈОШ КОЈИ МЈЕСЕЦ
  ТРЕБА ТУ АГОНИЈУ ПРЕКИНУТИ
  ЕУ ЈЕ СПОНЗОР албанцима
  О ЧЕМУ ВИШЕ ДА СЕ РАЗГОВАРА

  🇷🇸☦️🇷🇸

 2. Sve već viđeno i tako godinama. Kada će se stati na put šiptarima i lažovima sa Zapada i EU? Što li je EU potpisivala Briselski sporazum, kada ga ne sprovodi više os 10 godina. Posle EU izbora novi pregovarač, nove muke za Srbe sa KiM, nova laganja i tako unedogled. Ja nisam za ovakvu Evropu.

 3. Vi to nazivate pregovorima tiranija koju vi sprovodite ne moze se nazvati pregovorima,na nezakonito guranje lazne drzave kosovo u savet evrope ubiste demokratiju ubiste pravo saveta evrope ubiste svoj moral ljudstvo srozaste svoj karakter napraviste vecu mrznju izmedju srpskog i albanskog naroda nevidjeno cudo

 4. Ovaj Gospodin Lajčak je sasvim potplaćen čovek od švaba i drugog šlajma zapadnog. Nadao sam se suprotnom baš zbog toga što pripada slavnom slovačkom kulturnom narodu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here